RAADIOSAADE ⟩ Ajakirjanikud vaidlesid Tartu Vabaduse puiestee sulgemise üle

Tartu Postimees
Copy
Vabaduse puiestee Tartus.
Vabaduse puiestee Tartus. Foto: Kristjan Teedema

Linnavalitsus tahab tänavu 3. juulist 2. augustini teha Tartu kesklinna ühe peamise liiklussoone Vabaduse puiestee meelelahutusliku loomuga jalakäijate alaks ehk Autovabaduse puiesteeks. Et idee näikse olevat pärast selle avalikustamist löönud suure osa inimestest pooldajate ja vastastena kahte leeri, pühendasid ajakirjanikud Rannar Raba, Jüri Saar ja Kelly Kukin 9. juunil Kuku raadio eetris olnud saate «Vahetund Tartu Postimehega» just sellele teemale.

Kui Raba ja Saar kaldusid arvama, et olulise kesklinnatänava sulgemine liiklusele pole kuigi hea mõte, sest piirkonnas on juba piisavalt avaraid parke ja jalakäijate tänavaid, siis Kukini meelest võiks algatusse suhtud soosivalt ning otsida sellest kasulikku kogemust edaspidiseks.

Muu hulgas rääkisid ajakirjanikud laiemalt autode ja jalakäijate tasakaalust ning Tartu kesklinna puudutavatest probleemidest – ka sellest, kuidas tuua Emajõgi senisest rohkem linnaelu keskmesse.

«Vahetund Tartu Postimehega» läheb Kuku raadio Tartu sagedusel (100,2 MHz) otse-eetrisse teisipäeviti kell 13. Saadet saab järelkuulata Kuku podcast'idest, iPodcastidest ja Spotify rakendusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles