Galerii ⟩ Tammeka ei suutnud koduväljakul võiduarvet avada

Lenel Karu
, reporter
Copy

Pühapäeva õhtul kohtusid Premium liiga 6. voorus Tartu Tamme staadionil Paide Linnameeskond ja Tartu JK Tammeka. Kui enne kohtumist oli mõlemal meeskonnal eelnevalt kirjas kaotused, siis eilsest voorust läks 2:0 võiduga koju Paide linnameeskond. Tartlastel pole koduväljakul siiani õnnestunud veel ühtki mängu võita, kuid peatreener Kaido Koppel kinnitab, et väravad on tulekul. 

Avapoolajal esimestel minutitel alustas Paide kohe tartlaste survestamist, kuid Tammeka puurilukk Karl Johan Pechter ei andnud külalistele võimalust ja oli õigel ajal õiges kohas. Siiski kulges suurem osa mängust Tammeka värava ees ja Paide karistusalasse tartlased piisavalt palju ei jõudnud.

Kiired väravad

Mäng muutus lahtisemaks ja oma võimaluse kasutas 25. minutil hästi ära Paide ründaja Edrisa Lubega, viies meeskonna 1:0 juhtima. Tartlastel ei jätkunud vastaste jaoks piisavalt jõudu ning vahetult enne esimese poolaja lõppu sahistas tartlaste võrku Paide poolkaitsja Sergei Mošnikov, viies külalised 45+2. minutil 2:0 juhtima. 

Tammeka peatreener Kaido Koppel jäi eilse kohtumise järel oma mängijate pingutusega rahule, kuid kinnitas, et vajaka jäi vastaste territooriumile jõudmisest. «Palliga mängisime normaalselt, mitte küll suurepäraselt, aga nad tõesti proovisid julgelt mängida. Keskväljal küsisime palli, aga sealt edasi jäi vajaka ründajatele söödu andmisel,» selgitas Kaido Koppel. 

Needust pole

Kui algas teine poolaeg, oli selge, et samasuguse rütmiga Tammeka väravaid enda kasuks ei löö. Kuigi tartlased alustasid uut vaatust agressiivsemalt ning näitasid julgeid pealelööke, need väravaid ei toonud. Avapoolajast sagedamini jõuti ka Paide karistusalasse. Kui mängu lõpuni oli ametlikult jäänud 12 minutit, tõi Tammeka peatreener väljakule Andre Paju ja Reio Laabuse ning neli minutit hiljem veel Dominic Laaneotsa. Uute meeste roll aga tulemust ei muutnud ning Paide linnameeskonna võit vormistati 2:0.

Tänane kohtumine oli Tammekale teine järjestikune kaotus ning Tamme staadionil pole kodumeeskonnal siiani võita õnnestunud. Peatreener Kaido Koppel lükkab ümber jutu kodustaadionil kaotamise needusest. «Sellist asja ei ole olemas. Tuleb mängu lihtsalt parandada ja küll need väravad tulevad,» kinnitas Koppel. Tema sõnul ei olnud küsimus ka vastaste paremas füüsises. «Paide lõi õigel hetkel oma väravad, esimene jäi meie kommunikatsiooni taha, teisel mängis rolli mõningane ebaõnn,» võttis Koppel olukorra kokku. 

Tänase mängu tulemusel tõusis Paide Linnameeskond liigatabelis viiendaks, Tammeka langes seitsmendale kohale. Järgmisena läheb Tammeka järgmisel laupäeval võõrsil vastamisi Tallinna FCI Levadiaga, Paide võõrustab pühapäeval kodus JK Narva Transi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles