Vigursõidurada täienes veripunase asfaldiga (2)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Maanteeameti katseprojekti teises järgus tekkisid Kaarepere küla Tartu-poolsele sissesõidule asfaldile punased kastid ja teeserva kummisaared.
Maanteeameti katseprojekti teises järgus tekkisid Kaarepere küla Tartu-poolsele sissesõidule asfaldile punased kastid ja teeserva kummisaared. Foto: Sille Annuk

Piibe maanteel Kaarepere küla juures pole autojuhtidel kuidagi võimalik valvsust kaotada: alles see oli, kui küla ühte otsa tekkis omamoodi vigursõidurada ning hiljuti ootas neid uuendus küla teises otsas. Need uuendused on tehtud selle nimel, et autojuhid külla sisse sõites kiiruse maha võtaksid. Kas uus lahendus ka toimib, selgub selle aasta lõpus. Enne selliseid kiirusepiiranguid teistesse kohtadesse ei teki.

Karjaväravaid meenutavad tähised ja kummisaared, millest tuleb autojuhtidel mööda põigata, lasi maanteeamet Kaarepere küla Jõgeva-poolse sissesõidu kõrvale paigaldada mullu detsembris. Mai lõpus tekkisid maanteeameti tellimusel Kaareperes Tartu poole jäävale asulapiirile punased kastid, karjaväravaid meenutavad tähised ning kummisaared, kuid möödapõikeala sinna ei rajatud.

Maanteeameti liikluskorralduse ekspert Erik Vahemäe selgitas, et katseprojekti esimese järgu ehk detsembris uute märkide ja põikeala rajamise võib lugeda õnnestunuks ainuüksi seetõttu, et see tekitas palju kõlapinda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles