Tartu lühiuudised

Tartu Postimees
Copy
Anne saun läbis värskenduskuuri ka mullu kevadise eriolukorra ajal.
Anne saun läbis värskenduskuuri ka mullu kevadise eriolukorra ajal. Foto: Kristjan Teedema

Anne saun avab taas uksed

Eriolukorrast tingitud pausi järel teeb täna Anne saun jälle uksed lahti. Kehtib 2 + 2 reegel ning lavale lubatakse korraga viis inimest.

Saunalistele on avatud vaid pooled riietuskapid, ühes kapivahes võib olla neli inimest. Et tunnisaunades käib üldjuhul perekond või sõpruskond, kehtivad seal varasemad reeglid ning korraga võib saunas olla kuni viis inimest.

Eriolukorra ajal värskendati sauna sisustust. Tunnisaunades vahetati vanad rauast pingid roostevabade pinkide vastu, uuendati lavad ja pesemispinkide plaadid. Uue ilme said üldsauna riietusruumide kapid, meeste saunas parandati katkine lavakonstruktsioon. Lisaks värskendati üldsaunas lage, valgustust, pesuruumide põrandaid ja leiliruume ning pesuruumides remonditi veetorustik.

Täna on saun erandkorras avatud kell 14–20.30. Saun on kinni 2. ja 3. juunil, edasi käib töö tavapärastel päevadel ja kellaaegadel. Traditsioonilist tasuta saunapäeva tänavu juunis ei tule. TMP

Sõitjatel tuleb arvestada muudatustega

Tänasest kehtivad muudatused Tartu linnaliinibusside sõiduplaanis ja koroonaviiruse levikust tingitud ohutusmeetmetes.

Juuni algusest paigaldatakse sissepääsude juurde desovahendid, mida sõitjad saavad kasutada. Go Bus jätkab busside desinfitseerimist kord ööpäevas. Bussides on sildid, millel on soovitus kanda maski.

Esiuks jääb suletuks, piletit saab osta kontaktivabalt sõidu- või pangakaardiga validaatoril viibates. Bussijuhi käest piletit osta ei saa.

1. juuni toob muutusi ka bussigraafikutes. Liini nr 6 bussid hakkavad sõitma 30-minutilise intervalliga ja peaaegu kõigil liinidel muutuvad väljumiste ajad. Endiselt ei sõida buss nr 5. Graafikumuudatused kajastuvad bussipeatustes, veebis ja müügile tulevates graafikuraamatutes. TPM

Peeter Alliku maali hind kerkis kõige kõrgemale

Tartu kunstimaja monumentaalgaleriis peetud kunstioksjon läks ajalukku, kuigi hinnarekordeid ei püstitatud. Oksjonipidaja Reigo Kuivjõgi teatas sissejuhatuseks, et oksjoniteoste näitus on kunstimajas seni kõige kauem seintel olnud väljapanek – 20. veebruarist 29. maini – ning et varem ei ole meie linnas korraldatud enampakkumisi Tartu kunstnike liidu liikmete toetuseks.

Oksjonil läks müüki 50 kunstniku 51 teost ühtaegu Zoomi, e-posti ja telefoni vahendusel ning kunstimaja monumentaalgaleriis, kus oli üksteisest vajalikul kaugusel alguses tosin registreerunud huvilist.

Kõige kõrgemaks kerkis Peeter Alliku (1966–2019) õlimaali «Püha perekond» (pildil) hind. Oksjoni alguses oli see 750 ja lõpuks 4350 eurot. Raimu Hanson

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles