ARVUSTUS ⟩ Lapsed, kes kui vangis eland

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
«Wolfpack – Manhattani hundid» on režissöör Crystal Moselle'i tõsielul põhinev lugu ühe pere lastest, kes kasvasid sotsiaalkorteris lukustatud uste taga.
«Wolfpack – Manhattani hundid» on režissöör Crystal Moselle'i tõsielul põhinev lugu ühe pere lastest, kes kasvasid sotsiaalkorteris lukustatud uste taga. Foto: IMDB

Laupäeval näitas Elektriteater ERMi taga sisse seatud autokinos linateost «Wolfpack – Manhattani hundid». See on 2015. aastal ilmunud dokumentaalfilm perekonnast, mille kuus venda ja üks õde on kasvanud New Yorgi sotsiaalmaja korteris luku taga. Mitte paha pärast. Nende vanemad, eeskätt isa, on tahtnud neid kaitsta ja iroonilisel kombel hoida vabade inimestena.

Lapsed olid koduõppel ja neid koolitas ema, õigupoolest koduõpetamise eest saadud pearaha eest perekond elaski. Pereisa kartis, et otsene kontakt teiste inimestega oleks lastele mitte ainult ohtlik, vaid suisa laastav, sest korterist välja minnes pakuks keegi esimese asjana lastele liftis narkootikume ning pääsu poleks ka ühiskonna poolt pähe istutatud «valedest» mõtetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles