Rahvamöll Lõunakeskuses, südalinna kaubanduskeskused on palju vaiksemad (4)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Täna keskpäeval oli Tartu Lõunakeskuse maanteeäärne parkla autosid servast servani täis nii, et vaba koha leidmiseks pidi ringi tiirutama ja heale õnnele lootma. See tähendas ühtlasi seda, et Lõunakeskuse sisetänavail liikudes oli võimatu järgida 2+2 reeglit.

Isolatsiooniga kohanenud inimesele võis niisugune rahvamass tekitada kultuurišoki ja küsimuse, kuidas on see võimalik!

Leidus õnneks hoolikaid kauplejaid, kes lasid ostjaid oma poe territooriumile sisse mõnekaupa.

Pikkades kassajärjekordades püüdsid inimesed ka viisakalt vahemaad hoida, aga kahest meetrist jäi enamasti puudu. Lõunakeskuse söögikohad ülerahvastatud ei olnud.

Tartu südalinna kaubanduskeskused näisid Lõunakeskusega võrreldes palju rahulikumad.

Zeppelinis ja Taskus oli 2+2 reegli täitmine täiesti võimalik. Zeppelini ees sai parkida probleemideta, põhjuseks küllap seegi, et Aura ei ole avatud.

Kesklinna avaturg oli müüjatest ja ostjatest tulvil, ka turuesine parkla autosid täis. Sama seis oli turul ja parklas tegelikult juba eelmisel nädalavahetusel.

Eskalaatorid Tartu kaubamajas.
Eskalaatorid Tartu kaubamajas. Foto: Kristjan Teedema

Eedenis rahvast ülemäära ei olnud, ka parklamaja oli pooltühi.

Kaubamajas külastajaid jätkus, aga mõistlikul määral. Kaubamajas jäi silma see, et isegi kui ruumi oli, ei tulnud inimesed selle peale, et ka eskalaatoreil on mõistlik vahet pidada ja mitte kohe esimesele või teisele vabale astmele astuda.

Kirjeldatud pildid iseloomustavad Tartu kaubanduskeskuste elu täna kella 12 ja 14 vahel.

Ühest küljest võib inimeste ostukibelusest aru saada, kui mõelda, et esmaspäeval on suur hulk inimesi tagasi oma päristöökohtadel ning lapsedki peavad jõudma lasteasutustesse ja koolidesse – vaja võib minna uusi jalanõusid ja rõivaste täiendust.

Siiski peaks igaüks kaaluma, millal ja kuidas oste teha ning endalt küsima, kas ta tahab neid liikumiskeelde, mis just lõpevad, mõne aja pärast tagasi. Võimaluse korral kodus püsida on endiselt päris hea soovitus.

Eriolukorrast väljumise tingimusi silmas pidades avati Eestis kauabanduskeskused sel nädalal, alates 11. maist tingimusil, et müügi- ja teenindussaalid peavad olema varustatud desinfitseerimisvahenditega ning seal tuleb järgida 2+2 reeglit.

Kätte jõudis niisiis päris esimene nädalavahetus pärast 27. märtsi, mil kaubanduskeskused eriolukorra tõttu terves riigis suleti.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles