«Operatsioon on kindlasti raske moment inimese elus. See on omaette kunst, kuidas haiget rahustada ja julgustada, ning seda peab iga kirurg õppima,» leiab Tõnu Rätsep.
«Operatsioon on kindlasti raske moment inimese elus. See on omaette kunst, kuidas haiget rahustada ja julgustada, ning seda peab iga kirurg õppima,» leiab Tõnu Rätsep. Foto: Sille Annuk

Neurokirurg Tõnu Rätsep on tagasihoidlik inimene, tõsine ning napisõnaline. Vastab küsimustele täislausetega, täpselt ja selgelt, ei kriipsugi rohkem kui peab. Alles vestluse lõpupoole reedab ta oma vastutuleliku ja sõbraliku loomuse.

Üldkirurg Marko Murruste räägib palju ja on avatud. Teeb nalja, nagu oleks tavaline inimene. Jätkab juttu ka siis, kui küsijal enam küsimust pole.

Need kaks, pealtnäha täiesti vastandliku loomuga arsti pälvisid eelmisel aastal kliinikumi patsientidelt kõige rohkem tänu.

Kliinikumi kevadkonverents jääb ära. Tähelepanu tublidele arstidele jagatakse aga ikka - patsientide kõige suurema kiituse on pälvinud kaks kirurgi.

Kommentaarid
Copy