VIDEO JA GALERII ⟩ Igati eriline aasta ema tiitel tuli tänavu veidi varem

Copy

Eriolukorrast tingitult tuli tänavu eriliselt ka Tartumaa aasta ema tiitel. Nimelt andsid Tartumaa maanaiste liidu liikmed koos Tartumaa omavalitsuste liidu juhi Rain Sangerneboga aasta ema tiitli üle Jaago talu perenaisele Inga Talvisele tema koduõues päev enne õiget emadepäeva.

Tavaliselt peetakse Tartumaa aasta ema tiitli üle andmise üritus emadepäeval Tartu ülikooli aulas, kuid eriolukorrast tingituna ei saanud suurt kontsertaktust korraldada.

Sellest hoolimata ei tahtnud maanaiste liit üritust päris ära jätta ning seega otsustati üheskoos, et liidu juhatuse liikmed külastavad päev enne emadepäeva kõiki aasta ema tiitlile nomineeritud naisi. Tänavu oli neid lausa rekordarv, konkursil anti üles 12 kandidaati.

Tiitli pälvis Kastre vallas asuva Jaago käsitöötalu perenaine, nelja lapse ema Inga Talvis, kes oli hoovile saabunud pea kümneliikmelisest õnnitlusdelegatsioonist pisarateni liigutatud.

«Emaks olemine on üks isemoodi seisund, mis on suuresti tänu võlgu teistele. Tänu isale, kes on mind emaks teinud, ning tänu lastele, keda kasvatada ja kellega koos kasvada,» sõnas Talvis.

Lisaks eriolukorrale on Inga Talvise pere pidanud poolteise kuu vältel üle elama perepoja raske haiguse. «Olen seetõttu õppinud oma elu ümber mõtestama, kasutan kindlasti paremini päeva ning lasen lihtsamini lahti asjadest, mis ehk varem mõttetult ärritasid,» sõnas Talvis.

Aasta ema tiitel anti sel korral üle päev varem ka seetõttu, et emadepäevaks valmib nominentide külastamisest ka video, mida saab Youtube'i veebikeskkonnas vaadata alates emadepäeva hommikust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles