Gustav ei pääse koondamisest

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Gustavi kaubamärgi all kondiitritooteid valmistav OÜ Mattias Cafe peab koondama tosin töötajat. Ettevõtte tegevjuht Siim Liivamägi sõnas, et eesmärk on eriolukorrast välja tulla võimalikult väikese kahjumiga. Kasumi püüdmine on praegu võimatu missioon.
Gustavi kaubamärgi all kondiitritooteid valmistav OÜ Mattias Cafe peab koondama tosin töötajat. Ettevõtte tegevjuht Siim Liivamägi sõnas, et eesmärk on eriolukorrast välja tulla võimalikult väikese kahjumiga. Kasumi püüdmine on praegu võimatu missioon. Foto: Margus Ansu

Eriolukord on muutnud Tartu- ja Jõgevamaal olukorda ka tööturul, märtsist saadik on kasvanud töötute hulk. Töötukassa andmeil Tartumaal kollektiivseid koondamisi pole olnud, küll aga teatas Jõgevamaal kollektiivsest koondamisest hiljuti puidutööstus. Üksikuid töötajate koondamisi on ette tulnud mõlemas maakonnas.

Töötukassa Tartu osakonna juhi Jane Väli sõnul on praegu kõige haavatavamad majutus- ja toitlustusettevõtted, koondamised ongi ette võtnud peaasjalikult neis valdkondades tegutsevad firmad.

Üks neist ettevõtetest, kes peab Tartus osast töötajatest loobuma, on Gustavi kohvikuid pidav ja selle kaubamärgi all kondiitritooteid valmistav osaühing Mattias Cafe. Ettevõtte tegevjuht Siim Liivamägi lootis küll märtsi lõpus, et saavad hakkama vaid palgakärpega. «Toona oli meil küll käive langenud, aga siis olid kohvikud veel avatud. Keegi ei teadnud märtsis, mis seis meid aprillis ees ootab,» ütles Liivamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles