Põhikooliõpilastele hakkavad tuge pakkuma lasteaiaõpetajad

Tartu Postimees
Copy
Tartu Hansa kool.
Tartu Hansa kool. Foto: Kristjan Teedema

Tartu haridusasutused alustavad kevadvaheaja järel uudset koostööd ning kaasavad distantsõppesse 38 lasteaiaõpetajat, kes põhikooliõpilastele tuge hakkavad pakkuma.

Enam kui kuu aega kestnud distantsõppega on kerkinud vajadus toetada lisaks neid koolilapsi, kelle jaoks on õppimine kurnav, raske või üksildane. Kuna lasteaedades on eriolukorra tõttu väiksem koormus, saavad sealsed õpetajad videosilla vahendusel põhikoolide õpilastele tuge pakkuda.

Enne ülelinnalise projekti käivitamist prooviti uut koostöövõimalust Tartu Hansa kooli ja Tartu lasteaia Poku vahel, mis osutus mõlema poole hinnangul edukaks.

Tartu Hansa kooli õppejuht Marika Vares ütles, et selline koostöö on suur abi lastele ja peredele, kes vajavad natuke rohkem juhendamist. «Nii saavad pered juurde jõudu, et nende energia ei läheks muretsemise, pabistamise ja käega löömise peale,» selgitas Vares.

Tartu Poku lasteaia direktor Olivia Voltri sõnul on positiivne, et lasteaiaõpetajad ise näevad koostööprojektis suurt võimalust tööalaseks enesearenguks. «Perede ja lastega suhtlemine annab õpetajale võimaluse oma edasist tööd veelgi paremini planeerida ning aitab igapäevases lasteaiatöös tähelepanu pöörata nendele valdkondadele, mis toetavad lapse hilisemat hakkamasaamist koolis. Suurt rahulolu tekitab lasteaiaõpetajates see, et nad saavad kriisiolukorras oma oskustega peresid toetada,» tõdes Voltri.

Praeguseks on koos koolidega selgitatud välja esimene ring tuge vajavaid õpilasi ja nende toe vajaduse iseloom. Õpilaste nimekiri täieneb pidevalt terves põhikooliastmes.

Linn palub järgida jätkuvalt haridusministeeriumi soovitust last mitte lasteaeda viia. Tartu lapsevanemad on sellesse palvesse seni väga vastutustundlikult suhtunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles