Segadus numbritega: ühiselamu koroonakolde nakatunud ei pruugi kajastuda Tartumaa statistikas (6)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli Raatuse tänava ühiselemut tabas koroonapuhang.
Tartu ülikooli Raatuse tänava ühiselemut tabas koroonapuhang. Foto: Sille Annuk

Terviseameti tänase teate kohaselt lisandus eile Tartumaa arvestusse neli uut koroonapositiivset. Samas on öeldud, et äsja tuvastati Tartu ülikooli Raatuse tänava ühiselamus koroonaviirusega nakatumine kuuel elanikul. Millest selline vastuolu?

Tartu Postimees palus terviseametil selgitada, millal ja kus ühiselamu nakatunud kajastuvad. Ameti kommunikatsioonispetsialist tõstis vastuses esile asjaolu, et koroonastatistikas tehakse märkeid rahvastikuregistrisse märgitud elukohaandmete alusel. Et aadressil Raatuse 22 asuvas ühiselamus elab palju välismaalastest tudengeid, teeb see pildi segaseks. Välismaalased võivad, aga ei pruugi ühiselamut oma ametlikuks elukohaks märkida.

Et ühiselamu puhul on tegemist uue kohaliku nakkuskoldega, oleks loogiline, et see leiaks märkimist ka Tartumaa andmetes. Nii see aga pole. Nimelt on need nakatunud, kes pole ühiselamut oma ametlikuks elupaigaks märkinud, kantud maakondlikus ülevaates märksõna «teadmata» alla. Vaata ajas muutuvaid arve siit

Terviseameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar ei soostunud kommenteerima nakatunud tudengite päritolu. «Delikaatsete isikuandmete kaitsmiseks ei avalda me rohkem andmeid nakatunute kohta,» ütles kommunikatsioonijuht. «Selgitame sellistel juhtudel alati võimalikult kiiresti välja nakatunutega kontaktis olnud isikud ja võtame nendega ühendust,» lisas ta.

Selle uudise esialgses pealkirjas oli märgitud, et ühiselamus nakatunud tudengid ei pruugi kajastuda Eesti koroonastatistikas. Lisasuhtluses terviseametiga selgus, et üleriigilises arvestuses on nad siiski sees, mistõttu täpsustas toimetus pealkirja.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles