Tartumaa registrisse lisandus neli koroonapositiivset, terviseamet manitseb noori

Tartu Postimees
Copy
Koroonaviiruse drive-in testimine.
Koroonaviiruse drive-in testimine. Foto: Dmitri Kotjuh

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1576 COVID-19 viiruse testi, millest 25 osutusid positiivseks. Tartumaal registreeriti neli uut juhtu.

Kokku on Eestis tänaseks tehtud 37 594 koroonatesti, millest 1459 ehk 3.9 protsenti on osutunud positiivseks. Reede hommikul vajas üle Eesti koroonaviiruse tõttu haiglaravi 129 inimest, kellest 11 olid juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 145 inimest.

Viimase ööpäeva jooksul suri koroonaviiruse tõttu üks Ida-Viru keskhaiglas ravil olnud 91-aastane naine ja üks Põhja-Eesti regionaalhaiglas ravil olnud 77-aastane mees. Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 38 inimest.

Kõige rohkem positiivseid teste laekus viimase ööpäevaga Harjumaal – üheksa. Saaremaalt tuli juurde kuus, Tartumaalt neli ja Ida-Virumaalt neli.

Terviseamet tuletab meelde, et koroonaviirus levib ka neile, kes riskirühma ei kuulu. Ligi kolmandiku viimase ööpäeva positiivsetest testidest andsid inimesed vanuses 20–29. 16. aprilli seisuga moodustasid enam kui veerandi positiivsetest vanuserühmas 15–24 eluaastat. Seega on kõigil inimestel, ka noortel, väga oluline vältida kontakte ja järgida hügieenireegleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles