Tartu ülikooli Raatuse ühiselamus peeti pidu, nüüd osutus kuue elaniku koroonaproov positiivseks (9)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Pildil TÜ ühiselamu aadressil Raatuse 22.
Pildil TÜ ühiselamu aadressil Raatuse 22. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli ühe ühiselamu kuue elaniku koroonaviiruse proov osutus positiivseks, mistõttu on ühiselamu praegu suletud ja lähiajal asutakse testima veel 42 sama korruse elanikku. Terviseamet arvestab ligikaudu 200 testi tegemise vajadusega.

Terviseamet teavitas nakatunuid positiivsete proovide vastustest ning kehtestas koroonaviirusega nakatunutele karantiini ja nende kontaktsetele isolatsiooni. Järgmiseks asutakse korruste kaupa testima kõiki ühiselamu elanikke.

Tartu Postimehe andmetel on tegemist Raatuse tänava ühiselamuga. Reedel pisut enne südapäeva oli ühiselamu peauks lukustatud. Samas oli fuajees näha liikumas mitut politseinikku ja terviseameti töötajat. Ka paistsid hoones tegutsevat niinimetatud infektsioonivolinikud, kes kandsid kaitseriietust.

Üks Raatuse ühiselamu elanikest, hispaanlanna Maria Gonzalez Carpio väitis end osasid nakatunuid nägupidi tundvat ning tema teada on tegemist prantslastega. Enda sõnul Gonzalez Carpio hirmu praegu ei tunne, sest on näinud, kui hoolikalt nende maja desinfitseeritakse. Kodumaale ta ei kavatse naasta, sest seal on koroonapuhang olnud märksa jõulisem ja raskemate tagajärgedega kui Eestis. 

«Terviseamet jätkab täna kõikide haigestunute nõustamist, et neid isolatsiooniks ette valmistada ja selgitada välja inimesed, kellega nad on kokku puutunud. Seejärel koostame plaani viiruse leviku piiramiseks,» ütles terviseameti lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht.

Tartu ülikooli kliinikumi ja kiirabi asjatundjad on haigestunuid ja nende kontaktseid juhendanud haigusega toime tulemiseks ning nakkuse leviku peatamiseks. Terviseamet on teavitanud üliõpilasküla, juhendanud ühiselamu personali desinfitseerimisel ning jaganud neile isikukaitsevahendeid.

Terviseamet kinnitas, et nende andmetel toimus 9. aprillil ühiselamus üliõpilaste koosviibimine, millest võttis osa 14 inimest. Neist mitmel on ilmnenud haigustunnused.

Lisaks koosviibimisel osalenutele teatasid veel kolm samas majas elavat tudengit, et nad on positiivse testitulemusega inimesega kokku puutunud, kuid nende testid osutusid negatiivseks. 

Terviseamet paneb kõigile südamele, et viiruse leviku kõrgajal ei ole lubatud korraldada seltskondlikke üritusi. On väga tähtis, et haigestunud inimesed püsiks kodus ega kannaks nakkust edasi.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles