Kelmid pakuvad müüa nii Kamerunist pärit kutsikat kui kodust koroonaviiruse testi (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Petta saanute seas on üks inimene, kes soovis osta Kamerunist kutsikat, ning üks, kes müüs oma fotoaparaadi Hollandisse. Mõlemad jäid ilma nii rahast kui ka kaubast. Lisaks püüavad kelmid maha parseldada olematuid koroonaviiruseteste.
Petta saanute seas on üks inimene, kes soovis osta Kamerunist kutsikat, ning üks, kes müüs oma fotoaparaadi Hollandisse. Mõlemad jäid ilma nii rahast kui ka kaubast. Lisaks püüavad kelmid maha parseldada olematuid koroonaviiruseteste. Foto: Artur Kuusi montaaž

Tartlanna sai märtsis Nigeeriast e-kirja, milles talle pakuti Burkina Fasos ootamatult surnud rikka naise pärandust. Kirja saaja oli pakkumisega päri ning kandis päranduse kättesaamiseks ja dokumentide vormistamiseks rahvusvahelisteks makseteks mõeldud Western Unioni kaudu oma arvelt kirjas olnud kontole mitmel korral kokku üle 20 000 euro.

Kui aga raha küsimised ei lõppenud, mõistis naine, et asi pole päris õige, ja pöördus nädalaid hiljem politseisse.

See on vaid üks paljudest viimase aja näidetest, kus heauskne inimene on lasknud veebikelmil naha üle kõrvade tõmmata. «Kui miski tundub liiga hea, et olla tõsi, siis ilmselt on tegu ikka pettusega,» rõhutas Lõuna prefektuuri politseimajor Üllar Sõmera.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles