Otseülekanne ⟩ EÜS esitleb täna veebis oma 150. aastapäeva puhul albumit

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Eesti üliõpilaste selts tähistab oma 150. aastapäeva muu hulgas 20. albumi kirjastamisega.
Eesti üliõpilaste selts tähistab oma 150. aastapäeva muu hulgas 20. albumi kirjastamisega. Foto: EÜS

Täna 150 aastat tagasi kogunes Tartu ülikooli usuteaduskonna tudengi Andreas Kurrikoffi korterisse viis eesti üliõpilast ja kolm tuntud eesti soost tartlast. Eesti keele ja kultuuri alal enese harimiseks võeti muu hulgas ette «Kalevipoja» lugemine ja otsustati käia koos kord nädalas. Seda õhtut, 7. aprilli 1870 peab Eesti üliõpilaste selts (EÜS) oma alguseks ja esitleb sel puhul täna kell 15 internetis seltsi 20. albumit.

Seltsi teatel on 352-leheküljelises raamatus rohkelt EÜSi vilistlaste ja kaasvõitlejate artikleid, ilukirjanduslikke tekste ja ka kunstiteoste reproduktsioone.

Esimeses pooles on artiklid seltsiga seotud teemadel, millega raamatu toimetuse loodab pakkuda huvi ka lugejate laiemale ringile. Teises osas on vaatluse all teemad, mis on seltsivendadele nende kutse- ja uurimistöös selgeks saanud. Kahe osa vahele mahub nelja EÜSiga seotud kunstniku teoste reproduktsioone. Raamatus leidub ka kirjanduslikke vahepalu, nagu ka seltsi eelmistes albumites, ja teost ilmestavad asjakohased fotod.

Albumi virtuaalne esitlust toimub täna, 7. aprillil kell 15 otseülekandena Youtube´is. Ühtlasi saab seda jälgida Zoomi veebinarina, kus on võimalik toimetuselt ka küsimusi küsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles