PANE TÄHELE! ⟩ Tartu linnavalitsuse juhised eriolukorras

Vilja Kohler
, ajakirjanik
Copy
Poes, postkontoris, apteegis ja teenindusasutustes tohib nüüd korraga olla vähe kliente, kuid ei tohi unustada, et neis kohtades on vaja teiste inimestega hoida kahemeetrist vahemaad.
Poes, postkontoris, apteegis ja teenindusasutustes tohib nüüd korraga olla vähe kliente, kuid ei tohi unustada, et neis kohtades on vaja teiste inimestega hoida kahemeetrist vahemaad. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Postimees avaldab Tartu linnavalitsuse palvel eriolukorrast lähtuvaid olulisi avalikke juhiseid.

6. aprill

• Kaupluses, postkontoris, apteegis ja teenindusettevõttes tuleb käia eelistatult üksi või kahekesi, hoides teiste klientidega vähemalt kahemeetrist vahemaad. Kaupmehed peavad välja arvutama, kui palju inimesi tohib korraga poes olla. Ka kaupluse ukse taga ootajad peavad järgima 2+2 reeglit.

• Müügi- või teenindussaalis peavad nähtaval kohal olema desinfitseerimisvahendid, neist tuleb kliente selgelt teavitada. Vastasel korral ei ole lubatud klientidel poodi siseneda ega poes viibida.

• Kui olete haige või kahtlustate haigust, siis ei tohiks jäätmeid liigiti koguda. Need tuleb panna kilekotti, sõlmida see tugevasti kokku ja visata segaolmejäätmete hulka.

• Selli 19 jäätmejaam on avatud E–R 10–18 ja L–P 10–16. Jäätmete toojad peavad ootama värava taga järjekorras ja sisenema ükshaaval. Sularahaga ei arveldata.

• Kuu alguses laekuvad paljudel inimestel palk, pension ja ka toetused pangaarvele ning ka raha väljavõtmisel tuleb järgida kahemeetrise vahemaa hoidmise nõuet. Võimaluse korral eelistage pangakaardiga tasumist.

• Aadressil www.tartu.ee/tartuaitab saavad endast teada anda abivajajad ja abipakkujaid. Üksikutel hädas eakatel palutakse endast märku anda tel 736 1300, sto@raad.tartu.ee või tel 1789.

1247 on häirekeskuse tasuta infotelefon, millele helistades aidatakse saada vastuseid koroonaviirusega seotud küsimustele.

1220 on perearsti nõuandeliini number. Tugeva hingamisraskuse või õhupuuduse korral helistage hädaabinumbrile 112.

677 6822 on üleriigilise tasuta nõuandeliini number, kus E–R 9–17 annavad hambaarstid nõu hambamurede korral.

• Täiendav ja pidevalt uuenev teave www.tartu.ee/koroonaviirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles