Elva vald jagas lastele toiduabipakke

Tartu Postimees
Copy
Toiduabipakid sisaldavad mitmesuguseid toiduaineid.
Toiduabipakid sisaldavad mitmesuguseid toiduaineid. Foto: Krista Loog

Elva vallavalitsuse sotsiaal- ja terviseosakond jagas käesoleva nädala algul oma piirkonna toimetulekuraskustes peredele laiali ligi 90 toiduabipakki. Kokku sai toiduabi 247 last.

Kuna Eestis on kehtestatud eriolukord, koolid on distantsõppel ning enamik lapsi on ka lasteaiast kodus, tekkis tavapärasest suuremal hulgal peredel vajadus toiduabi järele. «Meie eesmärk on pakkuda tuge nendele, kes seda vajavad. Paki saajate nimekiri koostati valla sotsiaal- ja terviseosakonna ning koolide ja lasteaedade info alusel. Võtsime peredega ühendust ning selgitasime välja nende majanduslik olukorra,» selgitas Elva vallavalitsuse sotsiaaltööspetsialist lastekaitse alal Lauri Tamm.

Vallavalitsus jälgib koostöös koolide ja lasteaedade juhtidega perekondade edasist toimetulekut ning vastavalt vajadusele ollakse valmis neid ka edaspidi toetama. 

Pakke aitas kokku panna sihtasutus Elva Teenused, mille juhataja Krista Loog ja köögijuhid Inga Hanni ja Gita Kaljuste hoolitsesid selle eest, et pakkides oleks võimalikult tervislikud toiduained ning et nendest saaks ka lapsed või noored ise kodus toitu valmistada. Pakid sisaldavad näiteks piima, õunu, sinkvorsti, viilutatud juustu, täisterasepikut, rukkileiba, makaronirooga, borši, frikadellisuppi, makarone, mannat, täistera neljaviljahelbeid ja mune. 

Pakid toimetati abivajajateni kohale kontaktivabalt. 

Elva vallavalitsuse spetsialistid ootavad infot abivajavate perede kohta, kus kasvavad lapsed.

  • Puhja ja Konguta piirkonna lastekaitsespetsialist Hille Deede – hille.deede@elva.ee, 5919 1693 
  • Rõngu ja Rannu piirkonna lastekaitsespetsialist Anneli Lepik – anneli.lepik@elva.ee, 505 1707 
  • Elva piirkonna lastekaitsespetsialist Eve Jõgi – eve.jogi@elva.ee, 527 0561 
  • Elva (eelkooliealiste lastega pered) ja Palupera piirkonna lastekaitsespetsialist Elise Aher – elise.aher@elva.ee, 5381 8871 
  • sotsiaal- ja terviseosakonna juhataja Milvi Sepp – milvi.sepp@elva.ee, 515 4872
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles