Arvatavate sarivaraste tehtud kahju ulatub 30 000 euroni

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Arvatavad poevargad tabati Viljandimaal.
Arvatavad poevargad tabati Viljandimaal. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politsei pidas ööl vastu läinud kolmapäeva Viljandimaal kinni mehed, keda on alust kahtlustada poe- ja tanklavargustes nii Tartu-, Viljandi- kui ka Pärnumaal. Esialgse kahtlustuse järgi sooritasid mehed ligi 30 poe- või tanklavargust mitmel pool Eestis. Eelkõige murdsid nad sisse Lõuna-Eesti väikeäridesse.

Sündmused said alguse teisipäeva ööl, mil käivitus Viljandimaal Vastemõisa poe alarm. Väljakutsele reageerinud politseinikud märkasid varaste autot Sürgaveres.

Autojuht eiras politsei peatumismärguannet, rammis oma sõidukiga politseibussi ja tegi seejärel kohe avarii ning politseinikud said siis kaks meest kinni nabida. Kolmandal õnnestus metsa putkata, kuid kaheksa tundi hiljem tabati metsast ka tema.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa teatas, et kinni peeti kolm meest vanuses 30, 33 ja 34 aastat. Kõik võeti kaheks kuuks vahi alla.

Kuigi uurimine on üsna algusjärgus, kahtlustatakse mehi ulatuslikes sissemurdmistes kolmes maakonnas. «Kauplustest ja tanklatest varastati eelkõige sigarette, alkoholi ja vahel ka raha, millega kokku põhjustati praegustel andmetel enam kui 30 000 eurot kahju,» selgitas prokurör.

Kõik mehed on politseile varasemast teada, neid on varavastaste kuritegude eest kriminaalkorras karistatud.

Tartu Postimees kirjutas veebruaris Jõgeva valla Vaimastvere kauplusest, kuhu oli pooleteise kuu jooksul sisse murtud kolmel korral. Prokurör Talimaa ütles, et praegu ei saa Jõgevamaa sissemurdmisi eelmisel nädalal kinni peetud meestele omistada.

«Veel on vara öelda, milliste sissemurdmiste või vargustega täpselt nad seotud olid,» sõnas Talimaa. Töö nende kolme mehe kõigi kuritegude tuvastamiseks käib, esitatud on alles esialgsed kahtlustused. «Peame lähtuma nii uurimise huvidest kui ka süütuse presumptsioonist, mistõttu ei ole veel võimalik kõiki üksikasju avalikkusega jagada,» lausus Talimaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles