Lasteaias käivad vaid üksikud põnnid

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Kõrveküla lasteaias Päikeseratas on Tartu valla ööpäevaringne valverühm, mida pole veel kasutanud ükski lapsevanem. Reedel oli lasteaias vaid kolm põnni. Tänaseks oli sinna kirja pandud üheksa last.
Kõrveküla lasteaias Päikeseratas on Tartu valla ööpäevaringne valverühm, mida pole veel kasutanud ükski lapsevanem. Reedel oli lasteaias vaid kolm põnni. Tänaseks oli sinna kirja pandud üheksa last. Foto: Kristjan Teedema

Ajal, mil inimesed püsivad kodus, on tühjaks jäänud ka lasteaiad. Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Riho Raave sõnul on tavapäraselt ülikoolilinna munitsipaallasteaedade nimekirjas 5000 last, aga praegu käib neid kohal keskmiselt 110. Reede hommikul oli munitsipaallasteaedades kohal 76 ja eralasteaedades 40 last. Kümme Tartu linna lasteaeda olid reedel lastest tühjad.

Iga omavalitsus on rahvastikuminister Riina Solmani palvel loonud ka ööpäevaringse lastehoiu võimaluse. Kõikides Tartu maakonna valdades on ööpäevalastehoid olemas või on tagatud selle valmisolek. Ka ülikoolilinnas saab lapsi ööseks Maarjamõisa lasteaeda viia. Need hoiud on mõeldud ennekõike eesliinitöötajatele, kes saavad oma põnnid töökohustuste täitmise ajaks lasteaeda viia. Seni ei ole ükski lapsevanem Tartu maakonnas seda võimalust kasutanud.

Töö käib vahetustega

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles