GALERII ⟩ Lõunakeskuses haigutab tühjus, osa poode on uksed sulgenud

Copy

Koroonaviiruse levikust tingitud eriolukorra tõttu on üle riigi suletud kinod, teatrid ning spordiklubid, samuti ei toimu üritusi. Kaubamajadele pole sulgemissoovitust seni antud ning mõnel pool on keskused kohustanud oma rentnikke uksi lahti hoidma. Tartu Postimehe fotograaf tegi kolmapäeval ringkäigu Lõunakeskuses ning veendus, et mõned sealsed poed olid omal algatusel ajutiselt tegevuse lõpetanud.

Pärastlõunal oli Lõunakeskuse parklas autosid märksa hõredamalt kui tavaolukorras. Ka majas sees oli väga vähe inimesi. Järjekord olid vaid Apotheka apteegi ukse taga, sest sinna lasti inimesi sisse ükshaaval.

Inimeste vähesuse tõttu ning töötajate kaitsmiseks on mõned poed lahtiolekuaegasid vähendanud. Nii on lühemad päevad Rimi, Maksimarketi, NS Kinga kui mõne väiksema kaupluse töötajatel. 

On ka neid poode, mille omanikud on kriisi ajaks kauplemise täielikult lõpetanud. Nii näiteks sulges peamiselt jalatseid müüv Ecco kõik Euroopa poed, ka selle, mis asub Tartus. Suletud oli ka jäätisekiosk Ice Café, Sangari esinduspood, telekommunikatsiooniteenuseid pakkuvate Elisa, Tele2 ning Telia esindused, samuti Swedbanki ja Coop Panga bürood. Ajutiselt on kinni ka kohvikud.

Ringkäigul Tartu linnas selgus, et lühendatud on ka teiste Rimi, Coopi ja Maxima kettidesse kuuluvate toidupoodide lahtiolekuaegasid.

Pikemalt saab kaubandust puudutavatest muudatustest lugeda neljapäevasest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles