Kliinikum rajas EMO ette mobiilse triaažikabineti

Tartu Postimees
Copy
Mobiilne triaažikabinett EMO ees.
Mobiilne triaažikabinett EMO ees. Foto: TÜ Kliinikum

Tänasest, 14. märtsist on Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna ette seatud mobiilne triaažikabinet, et vähendada korraga haiglaruumides viibivate inimeste avu ja ennetada Covid-19 viiruse kontrollimatut levikut haiglaruumidesse.

«Tekkinud Covid-19 viiruse epidemioloogilises olukorras on oluline kasutada lisameetmeid, et tagada haiglaravil viibivate patsientide ning haigla töötajate kaitse,» ütles kliinikumi kriisijuhtimismeeskonna juht professor Joel Starkopf. Inimeste mittevajalik liikumine tuleb viia miinimumini ning vältida nende kogunemist riskitsoonidesse, milleks haigla on.

Mobiilse triaaži peavad läbima kõik ise erakorralise meditsiini osakonda pöördujad. Triaažikabinetis uuritakse patsiendi seisundit ning selgitatakse edasise ravi vajalikkus. Mobiilses kabinetis töötavad erakorralise meditsiini osakonna töötajad, kes kasutavad kaitseriietust võimaliku Covid-19 viiruse leviku ennetamiseks.

Erakorralise meditsiini osakonna töötajad panevad inimestele südamele, et nad pöörduksid terviseprobleemi korral esmalt perearsti või perearsti nõuandeliini 1220 poole. Covid-19 viiruse kahtlusega patsientidel palume samuti esmalt pöörduda perearsti, perearsti nõuandeliini või häirekeskuse (112) poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles