Kastre vald otsustas ka lasteaiad sulgeda

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Sillaotsa kool, kus töötab ka lasteaed.
Pildil rekonstrueeritud koolimaja välisvaade.
Sillaotsa kool, kus töötab ka lasteaed. Pildil rekonstrueeritud koolimaja välisvaade. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi vabariigi valitsus eriolukorra tõttu lasteaedasid sulgeda ei käsi, otsustas Kastre vald oma valla lasteaiad siiski esialgu kaheks nädalaks kinni panna.

Vallavanem Priit Lomp sõnas, et kuna valla kolmes lasteaias oli kohal vaid veerand kõikidest lastest, oli neil sulgemisotsust ka lihtsam vastu võtta. «Leppisime kokku, et neil, kel pole võimalik last koju jätta, võivad otsida lapsele hoiukoha ning vald maksab hoiukoha tasu kinni,» selgitas Lomp. Ta lisas, et kõige kehvem variant oleks see, kui laps viiakse vanavanemate juurde hoiule ning selle vältimiseks pakubki vald hoiukoha tasu kinni maksmist.

Esialgu suletakse valla lasteaiad kaheks nädalaks. «Aga kuna info ja olukord muutub praegu tundidega, ei saa välistada, et näiteks järgmise nädala alguses teeme rühmad uuesti lahti,» lisas Lomp.

Lisaks lasteaedadele sulgeb Kastre vald kaheks nädalaks ka koolid, noortekeskused, päevakeskused, raamatukogud ja postipunktid. Valla hooldekodus Härmalõng keelatakse sealsete asukate külastamine. Ka vallavalitsuses klienditeenindust ei toimu. Vallavalitsusega saab asju ajada e-kirja või telefoni teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles