Nõo vald sulgeb pea kõik valla allasutused, tööd jätkavad vaid vallavalitsus ja raamatukogud

Tartu Postimees
Copy
Nõo reaalgümnaasium
Nõo reaalgümnaasium Foto: Kristjan Teedema

Täna kogunes Nõo valla kriisikomisjon, kus otsustati Nõo valla laste ja eakatega seotud asutused viiruse leviku ennetava meetmena kuni teisipäeva, 17. märtsi õhtuni sulgeda.

Seoses COVID-19 koroonaviiruse levikuga võttis Nõo vallavalitsuse kriisikomisjon vastu otsuse sulgeda ajutiselt, perioodil 13.märtsist 17. märtsini kõik Nõo valla koolid, lasteaiad, huvikoolid, päevakeskused, noortekeskused ning  ning Haridus- ja Teadusministeeriumi hallatavad asutused.

«Otsus sai vastu võetud, kuna on alust karta, et Nõo valla lasteasutuste lapsed on olnud kokkupuutes inimesega, kelle puhul võib kahtlustada koroona viirust.  Esialgu on lasteasutused suletud teisipäeva õhtuni, kuid asjaolude muutumisel võidakse seda tähtaega pikendada,» rääkis vallavanem Rain Sangernebo.

Tööd jätkavad vaid vallavalitsus ja raamatukogud. «Võib ju küsida, et miks raamatukogud ja vallavalitsus tööle jäävad, aga seda seepärast, et inimestel on õigus ligi pääseda informatsioonile,» sõnas Sangernebo.

Nõo põhikoolis ja Nõo reaalgümnaasiumis korraldatakse õppetöö distantsõppe (e-õppe) vormis alates 13. märtsist kuni 17. märtsini. Selleks perioodiks on peatatud osalemine huvi- ja sporditegevustes ning ei soovitata viibida avalikel üritustel. Kui ilmneb, et Nõo valla allasutustes käinud isikutel tuvastatakse nakkus, võivad asutused suletuks jääda kuni märtsi lõpuni.

Vallavalitsus rõhutas, et paanikaks ei ole põhjust ning hetkel on tegu ennetatava meetmega.

Teisipäeva õhtuni jäävad Nõo vallas suletuks:

Nõo põhikool,

Nõo reaalgümnaasium;

Nõo lasteaed Krõll;

Luke lasteaed Segasumma;

Tõravere lasteaed Tõruke;

Nõgiaru lasteaed;

Nõo Muusikakool;

Nõo Spordikool (spordihoone);

Nõo Kultuurimaja;

Nõo Päevakeskus;

Nõo noortekeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles