Elva vald sulgeb üheks päevaks gümnaasiumi

Tartu Postimees
Copy
Elva gümnaasium.
Elva gümnaasium. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Elva vallavalitsus ja Elva gümnaasiumi juhtkond otsustasid, et reedel jääb ennetava meetmena koroonaviiruse võimaliku levimise vältimiseks Elva gümnaasium suletuks.

Võru koolid ja lasteaiad suleti täna, kuna nädalavahetusel peeti Võrus juubelit, kus viibis ka vähemalt üks inimene, kel on tuvastatud koroonaviirus. Elva vallavalitsusele teadaolevalt viibis sel sünnipäevapeol ka Elva valla ühe spordiklubi treener, kes on samuti haigestunud, kuid kelle kohta ei ole veel selge, kas tegemist on koroonaviiruse või mingi muu haigusega.

Vallavanem ja valla kriisikomisjoni esimees Toomas Järveoja ütles, et see, kas tegu on koroonaviirusega või mitte, saadakse loodetavasti teada homse päeva jooksul. «Inimene on pöördunud kiirabisse ning loodetavasti saab ta täna anda proovi. Täiesti võimalik on ka see, et tegemist on ägeda gripiga.»

Vallavanema sõnul otsustati ennetava meetmena gümnaasium sulgeda selleks, et piirata võimalikku viiruse levikut ja koguda teavet edasiseks tegevuseks. «Oluline on, et inimesed jälgiksid oma enesetunnet, peseksid tihti käsi ning pöörduksid vajaduse korral perearsti poole või helistaksid nõuandeliinile 1220.»

Vallavanem lisas, et kõnealuse spordiklubi juhatus võtab ühendust kõigi nendega, kelle lapsed või noored on treeneriga kontaktis olnud.

Homme kell 10 koguneb Elva vallavalitsuses valla kriisikomisjon, kus otsustatakse edasised tegevused. Vallavalitsus annab hallatavatele asutustele juhised ja avalikkusele värske info kohe pärast koosolekut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles