Tartu ülikooli kliinikum ja Elva haigla paluvad haiglaravil viibivaid patsiente mitte külastada

Tartu Postimees
Copy
Tartu Ülikooli kliinikumis on ravil 7 inimest, neist 3 vajab intensiivravi ja 2 seisund on kriitiline.
Tartu Ülikooli kliinikumis on ravil 7 inimest, neist 3 vajab intensiivravi ja 2 seisund on kriitiline. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Gripi ja hingamisteede viirushaiguste leviku tõttu kehtestab Tartu ülikooli kliinikum alates tänasest, 9. märtsist ajutise haiglaravil viibivate patsientide külastamise keelu.

«Soovime kaitsta haiglas viibivaid patsiente ning pakkuda neile parimat võimalikku ravi,» sõnas kliinikumi ravijuht dr Andres Kotsar. «Kuna paljude haiglas viibivate patsientide immuunsüsteem on nõrgem, soovime neid võimaliku nakatumise eest kaitsta.»

Kliinikumi infektsioonikontrolli teenistus jälgib olukorda pidevalt ning annab teada, kui patsiente võib taas külastada.

SA Elva Haigla rakendab respiratoorsete viirushaiguste tõttu 6. märtsist külastuskeelu.

Seoses märgatava haigestumise tõusuga respiratoorsetesse viirusinfektsioonidesse ei saa Elva haiglas alates reedest, 6. märtsist 2020 haiglaravil olevaid patsiente ja hooldekodu elanike külastada.

«Külastuskeeld aitab meil kaitsta eelkõige eakamaid patsiente,» ütles haigla juhataja Peeter Laasik. Riskirühmas on põhiliselt vanemaealisemad patsiendid, kellel on palju kroonilisi haigusi.

Pakkide ja väikesaadetiste toomine patsientidele on lubatud, kuid need tuleb jätta haigla registratuuri, kust need toimetatakse edasi haiglaravil olijatele või hooldekodu elanikkudele. Pakile palume korrektselt peale märkida inimese nimi ja osakond.

Haigla jälgib tekkinud olukorda ja annab teada, kui patsientide ja hooldekodu elanike külastamine on taas võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles