Isamaa taandub Tartu linnapead ründavast avaldusest (1)

Tartu Postimees
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Täna tosina Tartu opositsioonisaadiku nimel levitatud avaldus selle kohta, et linnapea Urmas Klaas ei saa rolliga hakkama ja Reformierakond peaks talle asendaja otsima, on tekitanud palju pahameelt, sest tekst oli kooskõlastamata ja kõik loetletud isegi ei teadnud, et neid selles kontekstis nimetatakse.

Hilisõhtul teatas erakond Isamaa pressiteates, et nende Tartu volikogu saadikurühm ei toeta linnapea tagandamist nõudvat avaldust.

Valmisliidu Tartu Eest voliniku Vahur Kalmre läkitatud avalduses olid lisaks talle endale nimetatud veel üheteistkümne voliniku nimed: Jelena Frunze, Rein Kokk, Nikolai Põdramägi, Marina Riisalu ja  Vladimir Šokman kõik Keskerakonnast, Argo Annuk, Anneli Kannus ja Kaja Tarto Isamaast, Eva Loskit ja Heiki Vilep EKREst, Margus Jaanovits VL Taru Eest.

«Me ei saa pealt vaadata, kuidas Tartu linnapea Urmas Klaas on hakanud ükskõikselt ja üleolevalt suhtuma Tartu probleemide lahendamisse ning ka kriiside lahendamisse nii linna juhtinud koalitsioonis kui ka ülikooli kliinikumis, mille nõukogu esimees linnapea on,» seisis opositsiooni avalduses.

«Avaldus, millega ühinenute nimekirjas on ka Isamaa linnavolinike nimed, ei ole saadikurühmaga kooskõlastatud. Isamaa Tartu piirkond avaldusega ei ühine,» seisis erakonna järgnenud pressiteates.

«Linnapea Urmas Klaas on Tartu ülikooli kliinikumi juhtimiskriisi lahendamisel selgelt ebaõnnestunud. Linnapea ja koalitsioonipartnerite ülesanne on tekkinud probleemid lahendada,» kommenteeris olukorda Isamaa Tartu piirkonna esimees Kaspar Kokk. Linnapea lahkumist nõudva volikogu liikmete avalduse toon on Koka hinnangul ebaõnnestunud ja Isamaa ei soovi ka linnapea Klaasi väljavahetamist.

«Isamaa saadikurühma liikmete nimetamine avaldusega ühinenud linnavolinike seas on ekslik,» lisas Kokk.

Teates tõdetakse, et Tartu on sattunud negatiivse tähelepanu alla juhtimiskriisi tõttu kliinikumis, mille nõukogu esimees on linnapea Klaas. «Kuhjunud probleemide lahendamiseks peab linnavõim tegema jõupingutusi, mille suunamises on oluline roll ka opositsioonil. Kujunenud olukorras ei pea Isamaa erakond mõistlikuks lühiajalisele poliitilisele kasule suunatud rutakaid samme,» leiab Isamaa saadikurühm.

Kalmre ütles, et tema andmetel oli Isamaa saadikutega avalduse teemal suheldud ja pahameel tuli üllatusena. Küll nentis ta, et allkirju ei olnud avaldusele kogutud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles