PILDID ⟩ Kuukingad näitavad botaanikaaias oma mitut palet

Copy

8. märtsini saab Tartu ülikooli botaanikaaias tutvuda kuukingade liikide ja sortidega.

«Sel aastal tutvustame lähemalt perekonda kuuking (Phalaenopsis), sest just neid kasvatatakse meie kodudes orhideedest kõige enam,» ütles Tartu ülikooli botaanikaaia aednik Astrid Lepik.

Lisaks arvukatele liikidele, mida on umbes 60, on palju hübriidseid sorte ja nii jätkub kauneid kuukingi igale maitsele. Õite värvigamma ulatub valgest ja kollasest tumepunase ja lillani, õielehtedel võib olla täppe, laike, triipe ja teisi mustreid. Kuukingi on nii ühevärviliste kui ka kirjude õitega. On aretatud paljude tillukeste õitega, aga ka suurte õitega sorte.

Botaanikaaias on orhideed näitusel üheteistkümnendat korda. Et orhideed on üsna pirtsakad, siis on botaanikaaias vähe neid lilli, mis oleks aastaid vastu pidanud. «Kõik oleneb sellest, kui palju on aednikul mahti nendega tegeleda,» selgitas Lepik ja lisas, et mõned taimed igal aastal ka varastatakse.

Tänavuse näituse orhideed jõudsid Eestisse eile ja need tellis Saksamaalt, Hollandist ja vahendusfirmade kaudu USAst Rikets Lilled. Näitusel on ligi sada õitsvat orhideed. 

Orhideenäitus «Kuukinga mitu palet» on Tartu ülikooli botaanikaaia kasvuhoonetes avatud 8. märtsini iga päev kell 10–17. Huvilistele toimub 29. veebruaril ja 7. märtsil kell 12 temaatiline ekskursioon. Orhideenäitust saab vaadata ja ekskursioonidel osaleda botaanikaaia piletiga.

Botaanikaaia õppeklassis, fuajees ja galeriis saab orhideenäituse ajal näha Jaak Neljandiku fotonäitust Eesti looduslikest orhideedest.

Orhideehuvilistel on võimalik neid kauneid taimi kaasa osta. Botaanikaaias müüb näituse ajal orhideesid kodu- ja aianduskeskus Gardest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles