Galerii ⟩ Lemmit Kaplinski sai Tartu volikogu esimeheks

Tartu Postimees
Copy

Tartu uus võimuliit hääletas täna sotsiaaldemokraadi Lemmit Kaplinski (39) volikogu esimeheks. Tema ametipalk on 4000 eurot kuus, kuid see ei vajanud täna otsustamist.

Kaplinski volikogu esimeheks valimise poolt hääletas 25 ja vastu oli seitse volikogu liiget. Üks hääl vähem ja esimees jäänuks valimata, sest vaja oli koosseisu häälteenamust. Kuid nagu ütles Reformierakonna Tartu piirkonna esimees Urmas Klaas, läks kõik plaani järgi. Nimelt oli teada, et Kaplinski ise hääletusel ei osale ja kaks koalitsiooni saadikut puuduvad. «Üllatust ei olnud,» nentis Klaas.

Teine kandidaat sellele kohale oli Isamaa nimekirjas volikogusse valitud, kuid paari päeva eest erakonnast lahkunud Peeter Laurson, kelle seadis üles EKRE fraktsiooni esimees Indrek Särg. «Võiks olla neutraalne, soliidne, erakondadeülene kandidaat,» põhjendas Särg.

Hääletusel kogus Laurson 17 poolt ja viis vastuhäält.

Tartu volikogu valis uue esimehe, sest keskerakondlasest volikogu esimees Aadu Must astus tagasi uue võimuliidu moodustamise tõttu. Volikogu istungit juhatanud aseesimees Ene Ergma tänas Aadu Musta lühikese sõnavõtuga, volikogu aga kestva aplausiga. Must jätkab tööd Tartu volikogus.

Kaplinskile ei olnud vaja töö eest makstava tasu suurust otsustada, sest see oli määratud volikogu praeguse koosseisu tööle asudes. Senine esimees Aadu Must aga volikoguesimehe töö eest tasu ei saanud, sest ta on riigikogu liige. 

Volikogu esimehel oleks võimalus saada ka 400 eurot hüvitist kuus isikliku auto kasutamise eest, kuid Kaplinski soovis selle asemel ühistranspordikaardi hüvitamist 150 eurot aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles