Põltsamaa aasta teo hääletusel läks tihedaks rebimiseks

Tartu Postimees
Copy
Põltsamaale kogunes möödunud suvel hulgaliselt sinisesse, musta ja valgesse riietatud inimesi, et moodustada maailma pikim sinimustvalge.
Põltsamaale kogunes möödunud suvel hulgaliselt sinisesse, musta ja valgesse riietatud inimesi, et moodustada maailma pikim sinimustvalge. Foto: Margus Ansu

Jaanuaris toimunud rahvahääletusel selgusid Põltsamaa valla 2019. aasta teod, milleks on uue perekeskuse valmimine ja õpilasfirmade asutamine.

Aasta teo valimistel anti kokku 849 häält. Perearstikeskuse poolt anti 119 häält. Sellele järgnesid inimlipu moodustamine Eesti lipu 135. aastapäevaks (114 häält), Kai Pähkli triumf sumo maailmameistrivõistlustel (64), Põltsamaa päästekomando edukas esinemine kutsemeisterlikkuse võistlusel (63) ja Lossi tänava rekonstrueerimine (60).

Põltsamaa esmatasandi tervisekeskuse ehitus algas 2018. aasta septembris ja lõppes 2019. aasta augustis. Ehitustööde lepinguline maksumus oli kokku ligi 1,9 miljonit eurot ja töid teostas Embach Ehitus OÜ.  

Tervisekeskuse juurdeehitus- ja renoveerimistööde tulemusena paranes inimeste jaoks üldarstiabi teenuste kättesaadavus ja arstid said enda kasutusse kaasaegsed, nõuetele vastavad ruumid.

Aasta noorte teo valimistel anti kokku 630 häält. Õpilasfirmade loomine sai 130 häält. Sellele järgnesid Playback Show (98 häält), PÜG vilistlaste lahing (98), suveetendus Põltsamaa lood V (76) ja Balti meistrivõistlused automudelismis (69).

2019. aastal asutati Põltsamaa Ühisgümnaasiumi juures viis õpilasfirmat, mis tegelevad looduslike kosmeetikatoodete, pagaritoodete, puidust dekoratiiv- ja tarbeesemete, käsitööseepide ja mööblikanga ülejääkidest õlakottide valmistamise ja müügiga. Õpilasfirmad on osalenud mitmetel laatadel. Firmade juhendajaiks on Maris Orav, Maive Noodla ja Kertu Liebert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles