Tartu abilinnapeadeks saavad Gea Kangilaski ja Asko Tamme (2)

Tartu Postimees
Copy
Kui volikogu nõustub, siis asuvad Tartu abilinnapeana ametisse Gea Kangilaski (keskel vasakul) ja sel fotol temast paremal istuv Asko Tamme.
Kui volikogu nõustub, siis asuvad Tartu abilinnapeana ametisse Gea Kangilaski (keskel vasakul) ja sel fotol temast paremal istuv Asko Tamme. Foto: Margus Ansu

Tartu volikogu hääletab tuleval neljapäeval uute abilinnapeade ametisse nimetamise üle, sotside ettepanek on rahanduse abilinnapeaks senine fraktsioonijuht Gea Kangilaski, kultuuri- ja hariduse abilinnnapeaks Asko Tamme, kes ligi 19 aastat on olnud linnaraamatukogu direktor.

Sotsiaaldemokraatide Tartu piirkonna esimees Heljo Pikhof ütles, et koalitsioonilepingu allkirjastamine on kavandatud esmaspäevaks. Koalitsioonilepingu järgi on sotside täita ka volikogu esimehe ametikoht ja sinna on kandidaat Lemmit Kaplinski. 

Volikogus on sotside juhtida kolm komisjoni. Kultuurikomisjoni juhiks saab Piret Uluots. Hariduskomisjoni juhiks Toomas Jürgenstein ja sotside algatusel loodavat keskkonnakomisjoni hakkab juhtima Ott Maidre.

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni hakkab volikogus juhtima Kadri Leetmaa.

Pikhof ütles, et otsus oli kandidaate leida fraktsiooni liikmete hulgast. Raskus oli tema sõnul selles, et häid kandidaate oli palju.

Volikogusse on sotside ridades tõusmas nüüd kaks asendusliiget. Esimeses järjekorras on Marianna Rikka ja Karl Pütsepp.

Tartu võimuvahetuse tingis Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsiooni lagunemine pärast seda, kui Keskerakonna uueks piirkonnajuhiks saanud Jaan Toots püüdis mitu kuud edutult ametist tagandada rahanduse abilinnapead Monica Randa. Volikogu päevakorras on eeloleval neljapäeval nüüd abilinnapea Monica Ranna umbusaldamine.

Kultuuri- ja haridusvaldkonna abilinnapea Madis Lepajõe esitab tagasiastumise avalduse tervislikel põhjustel.

Mõlemal ametist lahkuval abilinnapeal on õigust saada hüvitust ühe kuni kolme kuupalga ulatuses, hüvitise suurus on volikogu otsustada.

Volikogule uue esimehe valimine on kava järgi 20. veebruari istungi päevakorras.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles