Galerii ⟩ Tartus võistlesid parimad kergejõustiklased Eestist ja kaugemalt

Lenel Karu
, reporter
Copy

Täna peeti Tartu ülikooli spordihoones kaheksandat korda rahvusvahelisi Martin Kutmani mälestusvõistluseid, kus sündis nii mõnigi uus rekord ning kohal oli Eesti ja välisriikide paremik kergejõustikus.

Kergejõustikutreener Harry Lemberg vaatas alates 16-st hoolega naiste teivashüppevõistlust, kus tegid kaasa ka mitmed tema hoolealused. «Kutmani võistlus on talvisel sisehooajal ainus rahvusvaheline võistlus, mis annab hulganisti kogemusi ja vaheldust,» rääkis Lemberg.

Noored tublid tartlased

Võistlust alustasid teivas- ja kaugushüppes noorimad vanusegrupid, U14 ja U16. Tartlastest pälvisid esikoha U14 poiste teivashüppes Jaan Junson (TÜASK) ja tüdrukutest Katarina Verst (TÜASK). U16 poiste vanuseklassis läks võit Andreas Trummile (Tartu SS Kalev).

U14 poiste kaugushüppes võttis esikoha tartlane Hardi Ernits (Tartu SS Kalev), teiseks jäi Hendrik Alberg (SK Altius) ja Kristjan Kõre (Tartu SS Kalev) tõi koju kolmanda koha. Tüdrukute samas vanuseastmes sai esikoha tartlane Katarina Verst (TÜASK), teiseks jäi Marleen Hausenberg (Tartu SS Kalev), kolmandaks jäi Liisa-Lotta Laan (TÜASK).U16 poiste kaugushüppes tõi tartlastele teise koha Egert Tohvre, samas vanuseastmes tüdrukutest jäi tartlastest teiseks Elsa Puu (TÜASK) ja kolmandaks Berit Kukk (TÜASK)

Rekorditest allpool

Esimene tõsisem lahing algas naiste kõrgushüppes, millest võtsid osa ka Eesti edetabelit juhtiv Grete Udras ning tulevikulootus, äsja U18 Eesti rekordit korranud 15-aastane Elisabeth Pihela (1.84). Ometi tuli mõlemal leppida tunduvalt kehvema tulemusega (1.80) ning alla vanduda valgevenelasele Maryia Zhodzikule (1.86).

Naiste teivashüppes oli konkurentidest parem Marleen Mülla (Vike), kes saavutas samuti oma rekordist (4.07) nõrgema tulemuse (3.72). Tema järel tõi Tartule hea tulemuse Marianne Kivi (3.62) ja pronksi võttis endale Viljandist pärit Emilia Palgi (3.52). 

Kuulitõukes pidi Eesti favoriit Jander Heil tunnistama välisriikide paremust, esikoha võttis endale Jamaika vägilane Ashinia Milleriga (20.93) ja hõbedaga lahkus viimase kolme aasta Valgevene meister Aleksei Nichypar(20.52).

Kaugushüppes Eesti esinaine Ksenija Balta kaasa ei löönud, eestlaste ees rabas esikoha Violetta Skvortsova, kolmikhüppes läks võit võõrsile, Elvijs Misansi arvele.

Erki Noolt ei ületanud

Meeste teivashüppes andis publikule tõelise elamuse tartlane Eerik Haamer (TÜASK), kes võistluse võitis ning läks proovima lüüa ka Erki Noole samas vanuseklassi tehtud rekordit 5.42. Sel korral see napilt ei õnnestunud ning Haamri tulemuseks jäi 5.37.

Naiste 60 meetri jooksus jäi favoriit, Euroopa noorsoomeistrivõistluste kahekordne pronksmedalivõitja Yana Kachur, kolmandaks ning esikoha pälvis Ukrainast pärit Viktoriya Ratnikova. Meeste 60 m jooksus läks kuldne karikas võõrsile, Mantras Semcenko nimele. 

Tõkkejooksus rebis eestlastest ette Euroopa paremikku kuuluv Anna Plotitsynaga, meeste tõkkejooksus ületas teised Karl Erik Nazarov, kes tegi ka U23 vanuseklassi uue rekordi (7.84). 

Tartlaste favoriit oli Hans- Christian Hausenberg, kes teivashüppele osalema ei ilmunud, kuid kaugushüppes võitis esikoha. Naiste kolmikhüppes jäi teiseks Merilyn Uudmäe ning naiste 300 m jooksus näitas taset Euroopa noorsoomeistrivõistluste kahekordne pronksmedalivõitja Yana Kachur, Eesti hooaja edetabelit juhtiv Liis Roose oli kuues. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles