Tartu abilinnapeakandidaadid selguvad reedeks

Tartu Postimees
Copy
Sotsiaaldemokraatide Tartu piirkonna juht Heljo Pikhof lubas reedeks avalikustada, kes on nende kandidaadid abilinnapeadeks ja voikogu esimeheks.
Sotsiaaldemokraatide Tartu piirkonna juht Heljo Pikhof lubas reedeks avalikustada, kes on nende kandidaadid abilinnapeadeks ja voikogu esimeheks. Foto: Margus Ansu

Tartu uus koalitsioonileping on põhiosas valmis, kuid vajab lihvimist detailides. Enne selle allkirjutamist arvatavalt tuleval esmaspäeval sooviks aga Reformierakonna Tartu piirkonna esimees Urmas Klaas teada ka seda, kes on uue koalitsioonipartneri sotside kandidaadid abilinnapea ametisse.

Sotsiaaldemokraatlikule erakonnale jäävad Tartu linnavalitsuses täita hariduse- ja kultuurivaldkonna abilinnapea koht ning rahanduse abilinnapea koht, mis lagunenud koalitsioonis olid Keskerakonna täita ja kus praegu veel on ametis esimesel Madis Lepajõe ja teisel Monica Rand. Reformierakonna senised abilinnapead jätkavad.

Kokku on lepitud ka, et volikogu esimehe koht, mida seni täidab keskerakondlane Aadu Must, on edaspidi sotside täita.

Hoolimata sellest, et võimalike kandidaatide üle on spekuleeritud, näiteks et volikogu esimeheks võib kandideerida Lemmit Kaplinski ja abilinnapeakandidaadiks tõusta Gea Kangilaski, ei olnud sotside Tartu piirkonna juht Heljo Pikhof veel valmis kinnitama, et see nii ka läheb. Ta lubas, et kandidaadid on avalikud reedeks.

Kokku on lepitud ka, et volikogus jääb sotside juhtida kolm alalist komisjoni: kultuurikomisjon, hariduskomisjon ja keskkonnakomisjon, mille loomine on olnud sotside soov. Reformierakond säilitab praegused komisjoniesimeeste kohad, seejuures liidetakse linnavarakomisjon rahanduskomisjoniga, mille esimees on Toomas Kapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles