Tartus peeti üksnes naistele mõeldud ettevõtlusseminari

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartus peeti laupäeval SPARK Demo keskuses ettevõtlusseminari üksnes naistele.
Tartus peeti laupäeval SPARK Demo keskuses ettevõtlusseminari üksnes naistele. Foto: Rein Leib

Laupäeval kohtusid Tartus Spark Demokeskuses seminaril «Kuidas kasvatada ettevõtet?» ligi 40 naist, et vahetada omavahel kogemusi ja teadmisi ettevõtlusmaailmast. Üks osalejatest nentis, et naised tundsid ennast meeste juuresolekuta tunduvalt vabamalt ja julgemalt.

Tartu seminari eestvedaja Liina Helsteini sõnul oli koolitus väga kaasahaarav. «Tänane seminar oli suur samm edasi. Saalis viibijad said väga aktiivselt kaasa mõelda, küsimusi esitada ning praktilisi ülesandeid lahendada. Päev tundus jäävat isegi lühikeseks, sest elavat arutelu jätkus viimaste minutiteni,» ütles ta.

Seminar toimus Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsiooni (EENA) korraldatud jätkuprogrammi «Kõik on võimalik!» raames, mille käigus üle Eesti peetakse kokku seitse seminari. Laupäeval jagasid Tartus osalejatele nippe ja nõuandeid edukad noored naisettevõtjad Merle Leemet (Breden Kids), Liisi Tarvo (Wrap and Roll),Angela Ventsel (Success Hub Estonia ja Birkenthal) ja Kristel Kruustük (Testlio). Peale nende juhendasid ettevõtlusteemadel naisi Ülane Vilumets, kes on Baltikumis ja Kesk-Euroopas tegutseva tuuriettevõtte Traveller Tours ja Like A Local kaasasutaja, ning Ester Eomois, kes on lisaks ettevõtjale ka ülikooli õppejõud.

Meesteta on julgem

Üks osaleja Triin Niinepuu, kes iseloomustab ennast kui algajat ettevõtluses, ütles, et tore oli mitte ainult kuulata, vaid kaasa teha. «Kõik, mis räägiti, tuli kohe läbi proovida, mis oli minule uus ja silmaringi arendav kogemus. Ma jõudsin oma ideega kaugemale etappi kui varem,» rääkis Niinepuu, kelle valdkond on teeninduskvaliteedi parandamine Eesti organisatsioonides.

Niinepuu kinnitas, et ilma meesteta oli naistel osaleda julgem, sest mehi peetakse ettevõtluses sageli teadlikumateks. «Ma usun, et naised tundsid ennast palju vabamalt ning julgesid väljendada ka oma hirme ja kahtlusi, mida meeste juuresolekul pole nii lihtne teha,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles