PILDID ⟩ Tartu reformierakondlaste nõupidamine lõppes, linnapea juurde saabusid keskerakondlased. Urmas Klaas: kommenteerime hiljem (6)

Tartu Postimees
Copy

Täna õhtul pidasid Tartu linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liikmed ning partei piirkondlik juhatus raekojas nõupidamisele, kus oli peateemana õhus küsimus kohaliku võimuliidu tulevikust. Koosolek vältas vaid mõnikümmend minutit ning seejärel osalised lahkusid majast. Seejärel saabusid reformierakondlaste kohaliku juhi, linnapea Urmas Klaasi juurde Keskerakonna fraktsiooni esindajad. Klaas keeldus kahe kohtumise vahel selgitusi jagamast. Pole välistatud, et ta teatab keskerakondlastele võimuliidu lõppemisest.

Klaas kinnitas enne esimese koosoleku algust Tartu Postimehele, et täna õhtul on neilt uudist oodata. Samas ei soostunud ta veel täpsustama, milles see seisneda võiks.

Linnavolikogus 20 kohta omava Reformierakonna ja seitsme kohaga esindatud Keskerakonna koalitsiooni lagunemist on peetud üha tõenäolisemaks, sest Keskerakonna Tartu piirkond on viimastel kuudel vaevelnud tõsises sisekriisis, mille tulemuseni heideti hiljuti märkimisväärsete etteheideteta parteist välja ametisolev abilinnapea Monica Rand. Viimase mahavõtmine abilinnapea kohalt linnavolikogus saaks toimuda aga üksnes Reformierakondlaste konsensuslikul toel ja seda pole oravad suure tõenäosusega valmis tegema.

Täna kella 18ks on kavandatud Reformierakonna ja Keskerakonna fraktsioonide kohtumine.

Ehkki linnavolikogu koosseis pakub võimalust ka teistsuguseks võimuliiduks, oleks Keskerakonna ja Reformierakonna liidu purunemisel kõige tõenäolisem Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna liidu sünd.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles