Järgmine hoop: kliinikute direktorid ühinesid Priit Eelmäe vastase umbusaldusavaldusega (7)

Tartu Postimees
Copy
Audis kaasreisijana viibinud 70-aastane naine toimetati Tartu ülikooli kliinikumi.
Audis kaasreisijana viibinud 70-aastane naine toimetati Tartu ülikooli kliinikumi. Foto: Kristjan Teedema

Reede hommikul läkitasid Tartu ülikooli kliinikumi kliinikute juhatajad nõukogule pöördumise, milles palusid kliinikumi juhatuse esimehe Priit Eelmäe ametist vabastada. Õhtul ühines sellega ka seitse kliinikute direktorit.

Oma kirjas nõukogule rõhutasid direktorid Ago Kõrgvee, Rein Kuik, Aivar Ehrenberg, Marika Kirss, Rein Kolk ja Rein Kermes, et kliinikum on unikaalne raviasutus, mille eduka juhtimise alus on tasakaalukus ning hooliv suhtumine. Viimase aasta jooksul olevat aga selgunud, et sellised ootused pole täitunud.

Direktorite arvates on kliinikumi juhatus Priit Eelmäe eestvedamisel hakanud uut juhtimis- ja karjäärimudelit juurutama liiga jõuliste võtetega – kiirustades ning asjaosalistega sisuliselt läbi arutamata.

«Oleme sügavalt mures kujunenud olukorra pärast. Normaalne tööõhkkond vajab kiiret taastamist. Palume kliinikumi nõukogul kaaluda Priit Eelmäe sobivust juhatuse esimehe kohale. Toetame kliinikute juhatajate asjakohast ettepanekut avaldada umbusaldust kliinikumi juhatuse esimehele,» seisab dokumendis.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles