Startup Dayl esineb Fiverri laiendamise asepresident ja Leedu esimese miljardi dollari iduettevõtte kaasasutaja

Tartu Postimees
Copy
2019. aasta Startup Day festivali reklaam Tartus.
2019. aasta Startup Day festivali reklaam Tartus. Foto: Kristjan Teedema

Baltikumi suurim ärifestival Startup Day avaldas 2020. aasta festivali programmi. Kokku oodatakse festivalile üle 120 esineja ja 4000 külastaja. Üks peaesinejatest on maailma suurima vabakutseliste platvormi Fiverri laiendamise asepresident Andres Schabelman. 

Schableman oli muu hulgas ka Airbnb esimese 30 töötaja hulgas ning räägibki õppetundidest, kuidas ettevõtet laiendada nii Fiverri kui Airbnb näitel. Programmis on ka futurist Jeremy Goldman, kes räägib, kuidas ennustada tulevikus edukat idufirmat. Endine Tinderi Euroopa kommunikatsiooni juht Hermione Way räägib oma kogemusest ja õppetundidest idufirmade turundamisel viimase 10 aasta jooksul.

Edulugudest ja õppetundidest kuuleb ka lähemate idufirmade kohta. «Oleme programmi valinud põnevate asutajate lugusid alustavatest ettevõtjatest kuni  Leedu esimese miljardidollarilise idufirma Vinted ükssarvikuks saamise looni,» ütles Startup Day programmijuht Sven Illing. Leedu idufirmast Vinted astub üles ettevõtte kaasasutaja Milda Mikute. «Minu meeskond on hoidnud festivali esimesest aastast alates programmis teemad nagu tark linn, kosmosetehnoloogia, teadusest ettevõtluseni ning tervisetehnoloogia,» lisas Illing.

Startup Day leiab aset 29.–31. jaanuaril 2020. Sel aastal kestab festival kaks päeva, koosneb neljast lavast ja rohkem kui neljakümnest seminarist ning eraldi eelürituste päevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles