VIDEO JA PILDID ⟩ Jah, Eestis saab praegu suusatada! Esimene trenn jäisel rajal möödus muhkude ja sinikateta

Lenel Karu
Copy
Vilunud murdmaasuusataja Aivar Rehemaa näitas Tartu Postimehe spordireporterile Lenel Karule jäisel rajal kõigepealt ette, milline on suusatades käte, jalgade ja keha õige asend.
Vilunud murdmaasuusataja Aivar Rehemaa näitas Tartu Postimehe spordireporterile Lenel Karule jäisel rajal kõigepealt ette, milline on suusatades käte, jalgade ja keha õige asend. Foto: Kristjan Teedema

Igal pool Eestis on mätas ikka roheline, talvgi algab kalendri järgi alles eeloleva pühapäeva varahommikul. Kuid Tehvandi spordikeskuses on suusarada maas ja see tuleb omal käel järele proovida. Et olen suusatamises pisut roostes, vajan õpetust, moodsas keeles koolitust. Selleks pole tarvis Šveitsi sõita, häid juhendajaid on siin kandis varnast võtta.

Mu viimasest suusatamisest on möödas üle aasta ja tahan olla kindel, et lähen trenni õige varustusega. «Kas uisk või klassika?» küsib tiimi Suusahullud eestvedaja Jaak Teppan, kui kolmapäeval Tartus Limpa suusakooli uksest sisse astun. Jään vastuse võlgu, Teppan otsustab uisustiili kasuks. «Peab ikka päris hull olema, et sellistes tingimustes klassikat proovida,» põhjendab ta.

Jaak Teppan valis ajakirjanik Lenel Karule kiiresti kõige sobivama varustuse.
Jaak Teppan valis ajakirjanik Lenel Karule kiiresti kõige sobivama varustuse. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles