JÄRELVAADATAV ⟩ Pressikonverents: tulekahju algas külmkappide juurest, majast pole leitud märke suitsuanduritest (3)

Tartu Postimees
Copy
  • Põleng algas esimesel korrusel asunud külmkappide juurest.
  • Majast pole leitud jälgi suitsuanduritest.
  • Päästeamet ei ütle, millistest ruumidest hukkunud leiti.
  • Eluhoonel polnud sellisel kujul kasutusluba.

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu, Tartu linnapea Urmas Klaasi ning politsei ja prokuratuuri esindajad annavad täna kell 14.15 pressikonverentsi selgitamaks öösel Ihaste linnaosas viie inimese elu võtnud tulekahju tagamaid.

On teada, et päästjad said Koidutähe tänaval asuva eramu põlengu kohta teate kell 23.58. Helistas naaber, kelle sõnul oli sel hetkel maja juba tuld ja suitsu täis ning leegid ulatusid osaliselt ehitisest välja.

Kuue minutiga kohale jõudnud Annelinna komando päästjad leidsid eest laustules eluhoone, kuhu päästetöödeks siseneda oli esialgu võimatu. Kustutustöid alustati väljast, järk-järgult sisenesid suitsusukeldujad söestunud ruumidesse, kust leiti hukkunud mees, naine ja kolm last.

Tartu Postimehe andmetel olid hukkunud lapsed poisid, vanim käis esimeses klassis, keskmine oli nelja- ning noorim pooleteiseaastane. 

Tegu oli 1985. aastal suvilaks ehitatud ning hiljem elamuks kohandatud hoonega. Ehkki naabrid on väitnud, et majal oli nigel soojustus ning pakkunud selle põhjal põlengu põhjuseks liiga intensiivset kütmist, on sündmuskohal käinud menetlejad esialgu selle versiooni siiski välistanud. Täpsemad asjaolud selguvad pressikonverentsil.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles