Galerii ja video: jõuluvanade talimängude võitjaks krooniti Kristina Šmigun-Vähi võistkond, esikoht selgus liisu tõmbamise abil

Kaspar Koort
, ajakirjanik
Copy

Tartu raeplatsil süüdati pühapäeva õhtul teine advendiküünal, kuid veel enne seda toimus seal üks tõsiselt lõbus mõõduvõtt, kui kolmandat aastat järjest kogunes raeplatsile sportlike jõuluvanade raskekahurvägi, et maha pidada jõulumeeste talimängud.

Nagu Eesti jõulvanade seltsi asutajaliige jõuluvana Volli võistlust sisse juhatades tõdes, sündis jõuproov elu sunnil: jõulutaadid kipuvad jõulude vahelisel ajal liiga palju juurde võtma, kuid et püksid ikka ilusasti jalga mahuks, tuleb enne suurt jõulupidude aega end pisut liigutada.

Stardijoonele tuli kokku seitse viieliikmelist (kaks täiskasvanut, kaks last ja üks jõuluvana) võistkonda. Talimängud koosnesid viiest alast, milleks olid kinkide kotti viskamine, kingipaki curling, kingitustest vabanemine, kuuse ehtimine ja tõukerataste slaalom. Iga ala parimad said kohapunkte ning võitja selguski kohapunktide kokkuliitmise teel.

Õigemini pidi selguma, kuid ei selgunud. Nimelt kogusid lõpuks nii võistkond Jõuluratsud kui ka olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi tiim Talvevähid võrdselt punkte ning vastavalt reglemendile otsustas võitja saatuse liisu tõmbamine. Linnajänes Toivo karvasesse pihku peidetud marjad arvas ära Talvevähkide võistkond ning nii kuulus kolmandate jõuluvanade talimängude esikoht neile. Kolmandale kohale tuli Vanemuise teatri võistkond.

«Tartu linnale ja Eesti jõuluvanade seltsile on laste värskes õhus viibimine, sportlikud eluviisid ja naljategemine äärmiselt olulised,» võttis jõuluvana Volli poolteist tundi väldanud jõuproovi kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles