Autofirma püstitab Karmini skulptuuri

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähe tänava lõppu võib peagi ilmestada kunstnik Mati Karmini dekoratiivskulptuur «Miiniprotsent».
Tähe tänava lõppu võib peagi ilmestada kunstnik Mati Karmini dekoratiivskulptuur «Miiniprotsent». Foto: Erakogu

Peamiselt kasutatud autosid müüv firma Intertrade soovib püstitada Tähe tänava lõppu kunstnik Mati Karmini dekoratiivskulptuuri «Miiniprotsent».

«See mõte tuli härra Karminilt endalt. Ta on meie klient ja aastate jooksul siit mitu autot ostnud. Ükskord ta ütles, et tal on selline asi üle ja kas me ei ole huvitatud. Ja me olime,» rääkis Tähe tänav 110 paikneva OÜ Intertrade haldusjuht Aivar Mägi.

Kunstnik käis autofirmale idee välja sügisel, mispeale esitati linnale taotlus Tähe 110 hoone esise maa tasuta kasutamiseks. «Meile tundus see mõte huvitav ja asjalik,» lausus Mägi, kelle sõnul oli skulptuur Mati Karmini enda valik.

«See oli tal üle ja tundub, et see sobib meie keskkonda küll. Oleme ka spetsialistide käest nõu küsinud ja nad kiitsid selle mõtte heaks,» rääkis Mägi.

Küsimusele, mida skulptuur autofirma jaoks sümboliseerib, ei julgenud Mägi kohe vastata. «Vat selle küsimuse peale on küll raske midagi öelda. Ta on lihtsalt selline omamoodi tõsine asi. Elumajade keskele see ei sobi, aga tööstusrajooni küll,» arvas Mägi.

Kuna skulptuuri nimi on «Miiniprotsent», kas see võiks ehk viidata sellele, et firmast saab soodsa hinnaga autosid? «No seda võib ka nii tõlgendada,» muigas Mägi ning lubas, et kui linn annab skulptuuri paigaldamiseks maad, kerkiks taies suhteliselt ruttu.

«Ma pakun, et lähema kuu jooksul. Praegu oleks ilm ka väga soodne. Vundament tuleb ju alla teha, sest asi peab püsti püsima,» selgitas Mägi.   
   
Intertrade taotles linnalt Tähe 110 maja ees asuvale krundile dekoratiivskulptuuri paigaldamiseks projekteerimistingimusi ning soovis linna omandis oleva maa tasuta enda kasutusse saada viieks aastaks. Detsembri eelviimasel istungil otsustas linn Intertrade’i taotluse rahuldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles