Rüsijää Emajõel lõhkus Kvissentali kaks paadisilda ja murrab edasi allavoolu

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Rüsijää lõhkus paadisilla.
Rüsijää lõhkus paadisilla. Foto: Margus Ansu

Eile pärastlõunal lõhkus Emajõel kuhjuv rüsijää Kvissentalis veemotoklubi juures kaks paadisilda. Treener Üllar Põvvat ütles, et hommikul oli rüsijää pool kilomeetrit neist ülesvoolu, aga see murrab edasi. «Loodusel on vägev jõud, mina ei ole siin 50 aastat sellist asja näinud,» ütles Põvvat. «Sillad oleme nüüd sisse jätnud, aga kohe karistas ära.»

Ta lisas, et seal, kus jää praegu kuhjub ja seega põhjani ulatub, on tavaliselt vesi üle pea, kui suplemas käiakse. Mure on aga sellest, et varem või hiljem liigub jäämass edasi.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles, et täpne paisutuskoht on ilmselt Kvissentali ja vabaujula vahel raskesti ligipääsetavas kohas, nii et oma silmaga pole ta seda näinud. Vaadeldud kohtades oli jõgi läbi jää kanalid teinud ja voolas rüsi vahel. Selleks, et rüsi liikuma läheks, peaks vesi tõusma.

«Sõudebaasi juures olid sillad veel paigas. Mina linna sildade pärast väga ei muretse, neil ei ole vees sambaid ja nende sildade alt läheb jää läbi. Karlova sadamat sai hoiatatud, ka paadiomanikke on kavas hoiatada,» ütles Haak.

Jäämass ulatub ilmselt põhjani.
Jäämass ulatub ilmselt põhjani. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles