Maarja kiriku ees avati kunstilise lahendusega jõulusõim

Tartu Postimees
Copy
Eile avati Tartu Maarja kiriku esisel jõulusõim.
Eile avati Tartu Maarja kiriku esisel jõulusõim. Foto: Uku Peterson

Eile avati Tartu Maarja kiriku ees jõulusõim. Sõime avamise juhatas sisse Tartu praost Ants Tooming, külalisi tervitas ka Tartu linnapea Urmas Klaas. 

Tartu Maarja kiriku jõulumüsteerium on edasi arendus varem Tallinnas Mustamäel Männi pargis olnud jõulusõimest. Toonane kompositsioon oli Riina Vanhaneni idee põhjal teostunud ühistööna Mustamäe laste loomingu majaga. Praegune kompositsioon on selle taaslavastus.

«Oleme kolmanda kursuse dekoraatorid Tartu kunstikoolist ja see on meie esimene ning suurim dekoratsioon, millega oleme hakkama saanud. Olime elevil ja kohe valmis pakkumise vastu võtma, kui kuulsime võimalusest luua jõulumüsteerium Maarja kiriku juurde. Loodame edasi anda natukene jõulusoojust ja rõõmu südamesse,» rääkisid Merete-Lisette Tenno, Anne Lattik, Signe Oidekivi ja Mailiis Noorkõiv.

«Me soovime, et Tartu inimestel oleks jõulude ajal põnev Maarja kiriku juurest mööda jalutada. Eelmisel aastal olnud jõuluvalguse ja -muusika edasiarendusena on nüüd kiriku juures huvitava kunstilise lahendusega jõulumüsteerium,» sõnas Tartu Maarja kiriku sihtasutuse turundusjuht Lehari Kaustel.

Pimedal ajal kaunistab Tartu Maarja kirikut valgustorn, mis sümboliseerib koguduse unistust taastatud kirikust. Jõulusõime juures toimub igal advendil algusega kell 16 väike muusikaline ülesaste.

Jõuluvalgus süüdatakse Tartu Maarja kirikus neljandal advendil, 22. detsembri. Maarja kogudus on kogukonnaga ühtehoidev ning soovib kiriku taastamisega linlaste ühtsustunnet suurendada. Kaunistatud kirik koduteel on märgiks saabuvast imedeajast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles