PILDID JA VIDEO ⟩ Tõrvikurongkäik peatus ülikooli ees, sajad tudengid laulsid «Gaudeamust» (36)

Tartu Postimees
Copy

Täna õhtul kell 16.15 süütasid Tartu ülikooli tudengid ja vilistlased Vanemuise kontserdimaja ees tõrvikud ning liikusid traditsioonilises rongkäigus üheskoos ülikooli peahoone ette, et seal üheskoos laulda üliõpilashümniks kujunenud «Gaudeamust».

Traditsioonilise rahvusülikooli aastapäeva tõrvikurongkäigu ees kanti ülikooli ja Eesti lippu, nende järel liikusid ülikooli valdkondade, haldus- ja tugistruktuuri ning asutuste esindajad. Järgnesid akadeemilised üliõpilasorganisatsioonid vanuse järjekorras ning teised tudengiorganisatsioonid ja tudengid.

Rongkäik alustas liikumist Vanemuise tänava ja Ülikooli tänava ristmikult, kust pöörati Ülikooli tänavale ja suunduti üheskoos peahoone ette. Seal ütlesid oma tervitussõnad Tartu ülikooli rektor Toomas Asser ja üliõpilaskonna esimees Allan Aksiim. Pärast kõnesid lauldi üheskoos «Gaudeamust».

Ülikoolile austuse näitamiseks tegid tõrvikurongkäigus osalenud sajad inimesed ringi ümber peahoone, seejärel liiguti Toomemäele, kus toomkirikus algab kell 17.30 valgusmäng. Selle kannab otse üle ka Tartu Postimees. 

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles