Raport: Järvik valetas ja ületas oma pädevust (28)

Copy
Riigisekretäri juhitud komisjoni raport ei ole meeldiv lugemine ei EKRE juhile Mart Helmele (vasakul) ega Keskerakonna ja valitsuse juhile Jüri Ratasele. Maaeluminister Järvik on otsesõnu valetanud.
Riigisekretäri juhitud komisjoni raport ei ole meeldiv lugemine ei EKRE juhile Mart Helmele (vasakul) ega Keskerakonna ja valitsuse juhile Jüri Ratasele. Maaeluminister Järvik on otsesõnu valetanud. Foto: Tairo Lutter

Maaeluminister Mart Järvik (EKRE, pildil) on avalikkusele valetanud ning ületanud oma pädevust. Need on kaks kõige selgemat järeldust, millele jõudis riigisekretäri uurimiskomisjon Järviku ümber puhkenud skandaalide tagamaid uurides. Mis saab edasi, lubas peaminister Jüri Ratas otsustada järgmise nädala alguseks.

Riigisekretär Taimar Peterkopi juhitud komisjoni aruanne on kõigile avalikult lugemiseks ning kõige selgem vastus seal on küsimusele, kas Järvik on ületanud oma volitusi ja sekkunud veterinaar- ja toiduameti ning PRIA töösse. Vähemalt VTAsse puutuvas on vastus ühene: jah.

Raportist selgub, et Järviku nõunik Maido Pajo pommitas VTAd kirjadega, kus küsis konkreetseid küsimusi listeeriaskandaali sattunud kalatootjat M.V.Wooli puudutava järelevalvemenetluse kohta. Näiteks palus ta otse VTA juhilt edastada tutvumiseks kõik VTA dokumendid, mis puudutavad M.V.Wooli toodanguga kauplemise peatamist või kauplemise keelamist. Kui ta vastust ei saanud, küsis ta, miks VTA ei ole vastanud, ja põhjendas info nõudmist sellega, et minister võib teha oma vastutusala asutuste üle teenistuslikku järelevalvet.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles