Filmimusa: Linkin Parki kitarristi venelaste ulmekale «Valvepost» loodud sünge lugu kergitab ihukarvu

Spekter
Copy
Linkin Parki vokalistid Mike Shinoda ja Chester Bennington
Linkin Parki vokalistid Mike Shinoda ja Chester Bennington Foto: Martin Harris/Scanpix

Sel nädalal Eesti kinodesse jõudvale venelaste ulmemärulile «Valvepost» (Аванпост) kirjutas tunnusloo USA alternatiivroki kollektiivi Linkin Park rütmikitarrist ja vokalist Mike Shinoda.

Eestis kuulus bänd on iseäranis populaarne ka Venemaal ning nii otsustas filmi režissöör Egor Baranov oma massiivsele märulile just Linkin Parkilt tellida. «Kui ta mulle filmist lõigu saatis, tuli mul kohe idee, mis sorti lugu ma tahan teha. Selle filmi pingeline ja häiriv iseloom resoneerus minuga koheselt,» vahendab Shinoda sõnu ajakiri Rolling Stone.

Shinoda lõpetas just hiljuti oma soolo-debüütalbumi «Post Traumatic» promoturnee. Album ilmus möödunud aasta juulikuus, pea aasta pärast bändikaaslase Chester Benningtoni enesetappu. Albumi pealkiri kajastab suuresti seda, mismoodi mees end selle salvestamisel tundis. «Mõtlesin lugusid kirjutades pidevalt, et kas ma ikka peaksin seda või teist ütlema, või on see ilmelik. Kuna mul olid rasked ajad, siis ühel hetkel mõtlesin kõik üle ning kartsin lõpuks üldse midagi kirjutada,» pihtis muusik Rolling Stone'ile ühes varasemas intervjuus, kuidas sõbra lahkumine teda täielikku segadusse jättis. 

Kuula lugu ja vaata filmikaadritega muusikavideot:

Side Maa suuremate asustatud punktide vahel katkeb. Kosmonaudid teatavad orbiidilt, et näevad ülevalt Ida-Euroopas väikest ringi meenutavat laiku. See, mille sõjaväelased ringist väljaspool eest leiavad, on šokeeriv. Kõikjal – kauplustes, autodes, haiglates ja raudteejaamades – on jälgi kokkupõrgetest. Kes või mis hävitab enda teel kõik elava? Ja kui kaua suudab inimkonna viimane eelpost vastu pidada?

Apollo Kinodes alates 22. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles