General Motors süüdistab konkurenti suures vandenõus

BNS
Copy
General Motors.
General Motors. Foto: ROOSEVELT CASSIO / REUTERS

Autofirma General Motors kaebas Fiat Chrysleri (FCA) kohtusse, sest väidetavalt maksis see ametiühingule pistist, et saada töökõnelustel ebaõiglane eelis ja sundida GM ühinemisega nõustuma.

Süüdistuse järgi oli FCA endine tegevjuht, mullu surnud Sergio Marchionne mestis ametiühingu United Auto Workers (UAW) korrumpeerunud ametnikega.

Vandenõu eesmärk oli sundida GMile peale kollektiivleping, mis omakorda oleks sundinud GMi ühinemiskõnelustele FCAga.

Kohtukaebus tuleb paar nädalat pärast seda, kui UAW General Motorsi töötajad lõpetasid streigi. Praegu peab ametiühing kõnelusi FCAga.

«FCA maksis miljoneid dollareid pistist, et saada hüvesid, järeleandmisi ja eeliseid kollektiivlepete läbirääkimistel, rakendamisel ja haldamisel,» teatas GM.

Kaebuse järgi oli skeemi taga Marchionne, kes tahtis läbi FCAd soosivate ja GMi kahjustavate kollektiivlepete sundida GMi ühinemiskõnelusi alustama.

«Marchionne tegi GMile aastate jooksul selgeks oma soovi firmad ühendada, vabatahtlikult või jõuga,» öeldakse hagis.

Kui GM pakkumise tagasi lükkas, hakkasid Marchionne ja teised FCA töötajad koos UAW liidritega sepitsema kollektiivlepet, mis GMile kahju tooks.

Lisaks FCA-le süüdistatakse hagis ka kolme endist FCA töötajat Alphons Iacobelli, Jerome Durdenit ja Michael Browni, kes on USAs korruptsiooni eest vangi mõistetud.

FCA nimetas hagi alusetuks ja teatas, et see on ajastatud nii, et kahjustada ühinemiskõnelusi Prantsuse autofirmaga PSA, aga ka läbirääkimisi UAWga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles