Taageperas kohtuvad kolme Balti riigi regionaalministrid

LEPM
Copy
Taagepera loss.
Taagepera loss. Foto: Erakogu

21.-22. novembrini kohtuvad Valgamaal Tõrva vallas Taageperas Eesti, Läti ja Leedu regionaalministrid, et arutada kahepäevasel kohtumisel riikide kohalikku ja regionaalset halduskorraldust ning planeerimist, ettevõtluskeskkonna soodustamist, kohaliku elu toetusi ning arenguvõimalusi. Regionaalministrid külastavad ka Tõrva linna. 

„Balti riigid on ikka kokku hoidnud ning olnud üksteisele nõu ja jõuga toeks," tõdes riigihalduse minister Jaak Aab kohtumise eel. „Eesti, Läti ja Leedu regionaalvaldkonnaga tegelevate ministrite kohtumisel olemegi traditsiooniliselt iga-aastaselt jaganud üksteisega häid praktikaid ja otsinud parimaid lahendusi sarnastele väljakutsetele. Seekord on Eestil au olla võõrustaja rollis ning oleme selleks teiste Balti riikidega koostöös ette valmistanud väga oluliste ja kaalukate küsimustega arutelud."

Balti ministrid arutavad kohalike ja regionaalsete halduskorralduse muutusi, piirkondade rahvastiku kahanemisega kohanemist, piirkondliku ettevõtluse arendamist ning ettevalmistusi järgmiseks Euroopa Liidu rahastusperioodi struktuurivahendite kasutuselevõtuks regionaalarengu toetusvaldkonnas.

Kohtumise päevakava:

21. november:

14.30-16.00 Viimased arengud kohaliku omavalitsuse ja regionaalhalduse valdkonnas

16.15-17.30 Planeerimine ja kohanemine kahanemisega (sh kasutuselevõetud poliitikameetmed)

17.45-19.00 Tõrva linna külastus

22. november:

09.00-10.30 Piirkondliku ettevõtluse toetamine

10.45-12.00 Kavandatavad toetusmeetmed 2021-2027 struktuurifondide perioodiks

13.15-15.00 Valga linna külastus

Kohtumisel osalevad:

Eesti delegatsioon:

Eesti riigihalduse minister Jaak Aab, ministri nõunik Risto Kask ning rahandusministeeriumi regionaalvaldkonna asekantsler Kaia Sarnet, regionaalarengu osakonnajuhataja Priidu Ristkok ja nõunik Kadri Jushkin, regionaalhalduspoliitika osakonnajuhataja Mart Uusjärv ning planeeringute osakonnajuhataja asetäitja Tiit Oidjärv.

Läti delegatsioon: 

Läti keskkonna- ja regionaalarengu minister Juris Pūce, ministri nõunik Madars Lasmanis, regionaalpoliitika osakonna juhataja ja asekantsleri kohusetäitja Raivis Bremšmits ja reformiüksuse juhataja Arnis Šults. 

Leedu delegatsioon:

Leedu siseministeeriumi aseminister Tautvydas Tamulevičius, avaliku halduse ja kohaliku omavalitsuse poliitika grupi vanemnõunik Paulius Skardžius ja regionaalpoliitika grupi juhataja Rasa Tamulevičiūtė.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles