Moskva: Eesti retoorika territoriaalnõuete asjus suhteid ei paranda (2)

Copy
Pildil on Venemaa välisministeeriumi kommunikatsiooniosakonna direktor Maria Zahharova.
Pildil on Venemaa välisministeeriumi kommunikatsiooniosakonna direktor Maria Zahharova. Foto: Artyom Geodakyan / Artyom Geodakyan/TASS

Eesti retoorika Venemaale esitatud territoriaalnõuete asjus kahepoolsetele suhetele kasuks ei tule ning Moskva neid nõudeid ei aruta, teatas Vene välisministeerium.

Eesti välisminister Urmas Reinsalu ütles hiljuti, et Eesti ei peaks loobuma Tartu rahuleppe põhimõtetest Venemaaga piirileppe sõlmimise nimel.

Eesti parlamendi spiiker Henn Põlluaas lisas, et Tartu rahuleppe tunnustamata jätmine tähendaks sisuliselt Eesti vabariigi tunnustamata jätmist. Tema sõnul on Venemaa hõivanud umbes viis protsenti Tartu rahu järgsest Eesti alast ja nõuab seda tagasi.

Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova ütles ministeeriumi kodulehel avalduste kohta: «Sedasorti retoorika ei aita kaasa meie suhete positiivse päevakorra loomisele ega kahepoolsete piirilepete ratifitseerimise protsessi edendamisele.»

Vastuseks Põlluaasa territoriaalnõudmise teatele lisas Zahharova: «Me oleme mitmel korral juba öelnud, et see küsimus on igaveseks suletud ning me ei taha seda arutada. Tartu rahulepe on osa ajaloost.»

«Kahetseme, et Eesti juhtkond, selle asemel et mõelda Venemaaga suhete parandamisele, jätkab veelgi provokatiivsemate ja absurdsemate avalduste tegemist,» lisas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles