Hüvitistest võidavad kõige rohkem pensionärid

Siim Saavik
, reporter
Copy
Põlva-, Valga- ja Võrumaa peale kokku on 29. oktoobri seisuga kasutanud hambaravihüvitist 14 765 inimest. Foto on illustratiivne.
Põlva-, Valga- ja Võrumaa peale kokku on 29. oktoobri seisuga kasutanud hambaravihüvitist 14 765 inimest. Foto on illustratiivne. Foto: Vladislav Musakko

Statistika põhjal kasutatakse Põlva-, Valga- ja Võrumaal eelkõige just 85-euroseid hambaravihüvitisi, mida haigekassa pakub pensionäridele ja lapseootel või alla aastase beebiga emadele. Mitu Lõuna-Eesti hambaarsti kinnitab, et kõige rohkem saavad toetussüsteemist kasu just pensionärid, kelle rahakott muidu hambaravi välja ei kannataks.

Eestis on liitunud haigekassa hüvitisesüsteemiga 327 kliinikut, Lõuna-Eestist on sama lepingu sõlminud 21 hambaraviasutust. Kompensatsiooni saab ainult haigekassa lepingupartnerite juures.

2018. aastast saavad kõik täiskasvanud ravikindlustusega inimesed aastas 40 eurot hambaravihüvitist. Patsient peab ise arvest tasuma vähemalt 50 protsenti. Hüvitist saab kasutada aasta jooksul ja kasutamata osa ei saa järgmisse aastasse edasi kanda.

Copy
Tagasi üles