Omas elemendis: Kristen Stewart teeb traagilise saatusega filmitähe Jean Sebergina rabava rolli

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Kristen Stewart filmis «Seberg»
Kristen Stewart filmis «Seberg» Foto: IMDB

«Charlie inglite» staar Kristen Stewart kehastab Amazoni ajaloolises draamapõnevikus «Seberg» 60ndate prantsuse kino uue laine filmitähte Jean Sebergi, keda FBI tema suhete pärast Musta Pantri vastupanuliikumisega taga kiusas.

Ameeriklanna Jean Seberg, kes hiljem kodumaad Prantsusmaal elades põlgas, alustas oma tähelendu suure eduga: 17-aastase näitlejaunistusega tüdruku särav isiksus võlus režissöör Otto Premingeri sedavõrd, et teda 18 000 kandidaadi seast Jeanne d'Arci rolli valis.

Edasi läks karjäär linnulennult ning Jean-Luc Godardi 1960. aasta filmiga «Hingetu» (Breathless) kindlustas Seberg endale prantsuse uue laine kino ikooni staatuse.

Paraku ei kujunenud naise elu aga vaatamata ilusale karjäärile õnnelikuks: ta sooritas aastal 1979 kõigest 40-aastasena Pariisis enesetapu, olles suitsiidikatset korranud eelnevalt igal aastal oma lapse surma-aastapäeval, kelle hukkumises ta FBI-d süüdistas. Kolm korda abiellunud ja Euroopasse kolinud näitlejanna oli nimelt pühendunud tsiviilõiguslaste toetaja, täpsemalt toetas mustanahaliste õigusi USAs, tehes erinevatele organisatsioonidele sh Musta Pantri liikumisele rahalisi annetusi. Selle tulemusena sattus ta 60ndatel FBI kurikuulsa salaoperatsiooni Cointelpro sihtmärgiks, mille võtted olid karmid: naist hirmutati, ahistati ning tema kohta levitati valeinfot, et hävitada naise mainet. See kõik mõjus näitlejanna psüühikale hävitavalt ning tipp saabus 1970. aastal, mil ta sünnitas tütre, kes suri vaid kahe päeva vanusena. 

Vaata 1981. aastal tehtud teledokki Jean Sebergi elust ja surmast:

Vaata filmi treilerit:

Alates sellest nädalast näeb Kristen Stewartit uhiuue põlvkonna «Charlie inglite» (Charlie's Angels) seltskonnas: juba 70ndatest teleekraanilt kuulsaks saanud spioonitrio teised kaks liiget on 25-aastane Naomi Scott («Aladin») ja 22-aastane Briti uustulija Ella Balinska. Filmi lavastab seni vaid ühe täispika filmi režissööritoolis istunud näitlejanna Elizabeth Banks (Brightburn).

Charlie Inglid on alati eraklientidele kaitset ja uurimisoskusi pakkunud. Nüüdseks rahvusvahelises Townsendi agentuuris töötavad maailma kõige nutikamad, kartmatud ja parima väljaõppega naised. Bosley'de juhitud Inglite tiimid võtavad vastu keerukaid tööotsi kõikjal maailmas. Kui noor süsteemiinsener ohtliku tehnoloogia paljastab, peavad Inglid tegutsema asuma ning kõigi kaitsmiseks oma elud ohtu seadma.

Apollo Kinodes alates 15. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles